Салат “Прага” давно забутий, але дуже смачний рецепт

Готується салат з простих продуктів, які викладаються шарами в певній послідовності. Компоненти можна розділити і розкласти по невеликих піалочках, після подавати порційно, також можна оформити страву в одній салатниці. Салат має досить оригінальний смак за рахунок прянощі чорносливу і пікантності кисло-солодкої маринованої цибулі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Чорнослив – 100 г
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Солоний огірок – 4 шт
  • Зелений горошок – 250 г
  • Майонез – 200 г
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • Цукор – 1 ч.л
  • Оцет – 1 ст.л
  • Вода – 150 мл

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти для приготування страви.
  2. Головку цибулі почистити, наріжте дрібними кубиками, замаринуйте. Для цього покладіть її в невелику піалочку, залийте водою і оцтом, всипте трохи цукру і солі, розколоти ложкою, відставте в сторону на 15 хвилин.
  3. Курячі грудки відварити в підсоленій воді до готовності. У бульйон можна додати лавровий лист і перець горщиком. Варіть м’ясо 20 хвилин з моменту кипіння рідини, охолодіть його в бульйоні, так філе не буде сухим. Підготуйте глибоку салатницю, на дно викладіть філе, попередньо нарізавши його на невеликі шматки.
  4. Мариновану цибулю добре відіжміть від маринаду, викладіть на курку.
  5. Зверху зробіть густу сітку з майонезу.
  6. Консервовані огірки наріжте кубиками, покладіть зверху на цибулю.
  7. Яйця заздалегідь зваріть у воді до готовності, остудіть, почистіть, білки і жовтки наріжте кубиками, покладіть в ємність на огірки, змастіть майонезом.
  8. Моркву відваріть в шкірці до м’якого стану. Також овоч можна запекти в духовці у фользі. Після охолодження моркву почистіть, наріжте кубиками, викладіть наступним шаром салату.
  9. Консервований зелений горошок покладіть на моркву.
  10. Чорнослив наріжте невеликими шматочками, присипте ним горошок. Якщо використовуєте дуже твердий чорнослив, то його обов’язково заздалегідь розпарте в гарячій воді.
  11. Коли всі шари салату сформовані, зверху зробіть густу сітку з майонезу. Салат поставте в холодильник на кілька годин для просочення, після подайте на стіл, прикрасьте зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: