Салат “Прага” давно забутий, але дуже смачний рецепт
від Denzhyttya
4 Січня, 2021
Готується салат з простих продуктів, які викладаються шарами в певній послідовності. Компоненти можна розділити і розкласти по невеликих піалочках, після подавати порційно, також можна оформити страву в одній салатниці. Салат має досить оригінальний смак за рахунок прянощі чорносливу і пікантності кисло-солодкої маринованої цибулі.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт
- Морква – 2 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Чорнослив – 100 г
- Яйце куряче – 3 шт
- Солоний огірок – 4 шт
- Зелений горошок – 250 г
- Майонез – 200 г
- Сіль – 1/2 ч.л
- Цукор – 1 ч.л
- Оцет – 1 ст.л
- Вода – 150 мл
Приготування:
- Підготуйте необхідні продукти для приготування страви.
- Головку цибулі почистити, наріжте дрібними кубиками, замаринуйте. Для цього покладіть її в невелику піалочку, залийте водою і оцтом, всипте трохи цукру і солі, розколоти ложкою, відставте в сторону на 15 хвилин.
- Курячі грудки відварити в підсоленій воді до готовності. У бульйон можна додати лавровий лист і перець горщиком. Варіть м’ясо 20 хвилин з моменту кипіння рідини, охолодіть його в бульйоні, так філе не буде сухим. Підготуйте глибоку салатницю, на дно викладіть філе, попередньо нарізавши його на невеликі шматки.
- Мариновану цибулю добре відіжміть від маринаду, викладіть на курку.
- Зверху зробіть густу сітку з майонезу.
- Консервовані огірки наріжте кубиками, покладіть зверху на цибулю.
- Яйця заздалегідь зваріть у воді до готовності, остудіть, почистіть, білки і жовтки наріжте кубиками, покладіть в ємність на огірки, змастіть майонезом.
- Моркву відваріть в шкірці до м’якого стану. Також овоч можна запекти в духовці у фользі. Після охолодження моркву почистіть, наріжте кубиками, викладіть наступним шаром салату.
- Консервований зелений горошок покладіть на моркву.
- Чорнослив наріжте невеликими шматочками, присипте ним горошок. Якщо використовуєте дуже твердий чорнослив, то його обов’язково заздалегідь розпарте в гарячій воді.
- Коли всі шари салату сформовані, зверху зробіть густу сітку з майонезу. Салат поставте в холодильник на кілька годин для просочення, після подайте на стіл, прикрасьте зеленню.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua