Лінива лазанья з куркою
від Denzhyttya
7 Лютого, 2021
Так, цю страву складно назвати італійською. Сире тісто я вважаю за краще замінювати макаронами, а яловичий фарш – курячим філе. Так і дешевше, і смак не втрачається. Моя лінива лазанья з куркою – найпопулярніша страва на столі. Рекомендую спробувати !
Інгредієнти:
- Цибуля 1 шт.
- Куряча грудка 2 шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- часник 2 зуб.
- Оливкова олія 1 ст. л.
- макарони 500 г
- Чорний перець (мелений) 0,5 ч. Л.
- паприка 1 ч. Л.
- чебрець 1 ч. Л.
- пармезан за смаком
- молоко 1 л
- Пшеничне борошно 100 г
- Вершкове масло 100 г
- сіль за смаком
- Мускатний горіх 1 дрібка.
Приготування:
- Насамперед відваріть в підсоленій воді до напівготовності макарони. Рекомендуємо брати вироби з твердих сортів пшениці. Цибулю почистіть і наріжте кубиком.
- Разом з натертим часником обсмажте його до прозорості в оливковій олії. Потім пересипте в сковороду подрібнене куряче філе. Через пару хвилин додайте і солодкий перець кубиками. Перемішайте.
- Додайте в сковороді томатну пасту, мелений перець і паприку. Змішайте все лопаткою. Через хвилину додайте чебрець, знову перемішайте. Готуйте курку до напівготовності.
- Тепер беремося за бешамель. Розтопіть в сковороді вершкове масло. До нього пересипте борошно. Готуйте хвилину, помішуючи віночком. Коли маса стане однорідною, налийте в сковороду молоко.
- Вливайте його тонким струменем, постійно помішуючи соус віночком. Додайте трохи мускатного горіха, перцю і солі. Варіть помішуючи, поки соус не почне густіти.
- Макарони змішайте з куркою. Половину маси пересипте в форму для запікання. Полийте її частиною соусу, посипте натертим сиром. Висипте макарони з куркою що залишилися.
- Так само полийте його соусом, посипте сиром. Готуйте лазанью в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Готовій страві дайте хвилин 10 охолонути.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya