Такий шикарний пиріг ніколи не набридне. Дуже смачний, з листковим тістом та з ніжним кремом
Рецепт єгипетського пирога з заварним кремом. Пиріг виходить дуже смачним і повітряним. Шари будуть дуже тонкими і м’якими.
Інгредієнти:
ТІСТО
- Молоко 1.5 скл.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль дрібка
- Дріжджі (сухі) 1.5 ч. л.
- Борошно пшеничне 3 скл.
- Масло вершкове 82,5% 150 г
КРЕМ
- Цукор 1 скл.
- Яйце куряче 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
- Молоко 2 скл.
- Ванілін за смаком
ДОДАТКОВО
- Яєчний жовток 1 шт.
- Олія соняшникова за смаком
Приготування:
У теплому молоці розводимо дріжджі, потім додаємо сіль, яйце, перемішуємо.
Порада: для солодкого тіста ви можете додати цукор.
Частинами всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.
Накриваємо тісто і залишаємо на 20-30 хвилин в теплому місці.
Яйце збиваємо з цукром, ваніліном, крохмалем. Перемішуємо.
Вливаємо гаряче молоко і вимішуємо крем.
Варимо крем на невеликому вогні до потрібної густоти. Залишаємо вистигати.
Тісто обминаємо та ділимо на 2 частини.
Розкачуємо пласти і змащуємо їх розм’якшеним вершковим маслом.
Завертаємо в рулети і скручуємо равликом.
Накриваємо равлики плівкою і залишаємо на 15 хвилин.
Розкачуємо равлика в коло і викладаємо у форму для випікання з бортиками.
Порада: якщо у вас роз’ємна форма, тоді покладіть всередину пергамент або оберніть форму фольгою, щоб масло не витікало при випіканні.
Крем збиваємо міксером і викладаємо на тісто.
Зверху накриваємо другим шаром тіста.
Змащуємо пиріг збитим жовтком з краплею олії, робимо проколи вилкою.
Запікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах, але дивіться по своїй духовці.
Охолоджуємо і потім подаємо до столу.