Налисники. Без борошна, виявляється, вони просто тануть у роті!
від Denzhyttya
3 Лютого, 2021
- Здавалося б, що налисниками з сиром нікого не здивуєш.
Але не тут-то було. Якщо приготувати їх не за традиційним рецептом, ви зможете спокусити цією стравою найвибагливішого гурмана, який навіть худне. Тут втриматися нереально.
Налисники виходять дуже ніжними і буквально тануть у роті, а все з-за того, що вони готуються на молоці і крохмалі. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Яйце — 6 шт.
- Молоко — 0,5 л
- Крохмаль — 5-6 ст. л.
- Соняшникова олія — 1 ст. л.
- Сир — 300 г
- Цукор за смаком
- Сметана за смаком
- Вершкове масло за смаком
Приготування:
- 5 яєць Збийте з цукром,
- Потім додайте крохмаль, постійно перемішуючи яєчну суміш. Грудочок не повинно бути.
- Влийте молоко та соняшникову олію. Змішайте. Дайте постояти 15 хвилин. Тісто рідке.
- Змастіть сковороду олією або шматочком сала один раз. Смажте млинці тільки з одного боку!
- Приготуйте начинку. Сир перетріть з цукром і 1 яйцем. Мак та родзинки йдуть за бажанням.
- На готові млинці викладіть начинку з сиру. Загорніть так, як вам подобається.
- Викладіть налисники в каструльку, казанок або горщик. Шари потрібно перемазувати сметаною і розтопленим вершковим маслом.
- Відправте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
З отриманого тіста вийде приблизно 25 тоненьких млинців.
Смачного!
Джерело:
ukr.media
Позначки