Ніжний пиріг з гарбуза – просте у приготуванні частування

Що приготувати з красивого, сонячного гарбуза? Цього разу я представлю вам рецепт гарбузового пирога.

Впевнена, ви оціните його смак і простоту приготування. До того-ж, гарбуз легкий, дієтичний продукт – це великий плюс.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг. стиглої м’якоті гарбуза
  • Два курячих яйця
  • Приблизно 150 грам манки
  • 80-100 мл апельсинового соку і один цілий апельсин (зняти цедру)
  • 180 гр цукрового піску
  • Одна третина чайної ложки солі
  • Трохи рафінованої олії

Ніяких прошарків з крему не потрібно, пиріг і так виходить дуже-дуже смачний! Досить присипати його цукровою пудрою.

Приготування:

  1. Спочатку займемося гарбузом. Потрібно порізати м’якоть на невеликі шматочки, засипати в каструльку. Засипаємо її цукром, наливаємо апельсиновий сік і солимо. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо до розчинення цукру (обов’язково помішувати!).
  2. Коли сам гарбуз стане м’яким, знімаємо з вогню, робимо пюре. Гарбуз дуже м’який, так що можна гарненько розім’яти його звичайною виделкою, після чого перекласти в глибоку миску, щоб холонув.
  3. Коли гарбузове солодке пюре охолоне, розбиваємо в нього яйця, добре перемішуємо, після чого засипаємо манку, змішуємо ще раз і залишаємо хвилин 25-35 постояти. За цей час манна крупа розбухне і розм’якне.
  4. Поки вона настоюється, чистимо з апельсина цедру. Вмішуємо її в тісто, коли воно настоїться.
  5. Ставимо на розігрів 180 градусів духовку. Злегка змащуємо маслом і присипаємо манною крупою форму в якій будемо випікати пиріг. Викладаємо в неї тісто і відправляємо в духовку.
  6. Час приготування, приблизно тридцять хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці). Він красиво рум’яниться, аромат ніжний, приємний і апетитний! Але не чекайте, що він буде підніматися, як звичайна борошняна випічка.
  7. Коли пиріг буде готовий, дістаємо, даємо хвилин п’ять охолонути і перевертаємо на піднос або тарілку. Залишилося почекати, щоб він охолов і присипати пудрою. Після чого можна нарізати і кликати всіх на частування!

Пиріг виходить дуже ніжний, м’який і легкий. Тане в роті в прямому сенсі слова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: