М’які імбирні пряники на карамелі

Від інших рецептів пряників мій відрізняється тим, що в основі тіста карамель , яку ми, звичайно ж, теж будемо готувати самі. Пряники залишаються м’якими довго, їх зручно зберігати в якій-небудь об’ємній скляній ємності .

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 3,5 скл.
  • цукор 150 г
  • молоко 250 мл
  • Соняшникова олія 100 мл
  • мед 100 г
  • кориця 0,5 ч. л.
  • імбир 0,5 ч. Л.
  • гвоздика 1 шт.
  • сода 1,5 ч. л.
  • яйце 1 шт.
  • лимонний сік 2 ст. л.
  • вода 1 ст. л.
  • цукрова пудра 1-1,5 скл.

Приготування:

  1. Цукор висипте в товстостінну каструлю і розтопіть на повільному вогні. Не забувайте перемішувати, щоб не підгорів.імбирні пряники на карамелі
  2. Коли карамель стане рідкою і красивого бурштинового кольору, зніміть каструлю з вогню і влийте гаряче молоко. Маса спіниться. Перемішайте її.(Робіть це дуже обережно)карамель для пряників
  3. Дайте отриманій  суміші трохи охолонути. Додайте мед, перемішайте. Додайте масло, прянощі і збите яйце. Все перемішайте. Всипте просіяне з содою борошно і замісіть тісто.
    тісто для імбирних пряників
  4. На посипаній борошном поверхні розкачайте частину тіста в пласт товщиною 0,5 см.  Виріжте пряники ( стаканом , формочками). Викладіть заготовки на застелене  пергаментом деко.як приготувати імбирні пряники
  5. Випікайте імбирні пряники при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Остудіть. Пряники відмінно піднімаються!
    пишні імбирні пряники
  6. Лимонна глазур. Змішайте лимонний сік, воду і цукрову пудру. За допомогою силіконової пензлика змастіть глазур’ю остиглі пряники. Дайте підсохнути.імбирні пряники з глазур'ю

Обов’язково спробуйте приготувати імбирні пряники за цим рецептом і написати свої враження в коментарях.

Бажаю приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: