Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт
від Denzhyttya
8 Лютого, 2021
Ачма – один з видів хачапурі, популярна страва грузинської кухні, являє собою закритий пиріг з начинкою всередині. Лінива ачма з тонкого лаваша – швидкий і спрощений варіант оригінальної страви. Шари лаваша просочуються мацоні або кефіром. Для начинки використовуємо м’ясний фарш, твердий сир і домашній сир. Такий багатошаровий пиріг вийде дуже м’яким, соковитим і смачним.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 280 г
- Яловичий фарш – 200 г
- Сир середньої жирності – 200 г
- Твердий сир – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Петрушка – 20 г
- Кефір – 200 г
- Соняшникова олія – 10 г
- Сіль за смаком
Приготування:
- В першу чергу приготуйте м’ясну начинку. Цибулю очистіть, дрібно наріжте, обсмажте в олії на сковорідці до м’якості. Додайте до цибулі м’ясний фарш, перемішайте, розділяючи великі грудочки фаршу на дрібні. Смажте 10 хвилин на невеликому вогні до готовності, додайте спеції за смаком.
- Твердий сир натріть на грубій терці. Сир домашній розігрійте виделкою. Свіжу петрушку наріжте дрібно ножем. Всі підготовлені компоненти вивантажити в одну ємність, перемішайте, злегка посоліть.
- Дно сковорідки змастіть соняшниковою олією або вершковим маслом, всередину покладіть великий лист тонкого лаваша, щоб бічні частини звисали зі сковороди. Решту лаваша порвіть руками на невеликі шматки. В середину укладіть кілька шарів рваного лаваша. Середину полийте невеликою кількістю кефіру або мацоні.
- М’ясну начинку остудіть, покладіть всередину лаваша, розрівняйте.
- Зверху на фарш також викладіть рвані листи лаваша. Полийте лаваш кефіром. Далі викладіть шар сирної начинки.
- Зверху покладіть кілька рваних шматків лаваша. Бічні ділянки основного листа лаваша загорніть в середину, повністю прикриваючи начинку. Верхівку полийте кефіром.
- Заготівлю прикрийте плівкою, поставте холодильник на 60 хвилин для просочення.
- Через час сковороду з коржем поставте на середній вогонь, смажте під кришкою.
- Коли одна сторона підрум’яниться, акуратно переверніть ачму на іншу сторону, також підсмажте до рум’яності.
- Готову ачму дістаньте з сковороди, наріжте на порційні шматки, подайте на стіл.
Джерело:
mandarynka.com.ua