Сирні грінки «П’ятихвилинки»: пальчики оближеш

Хочете приготувати на сніданок щось смачне, але немає часу? Є відмінний варіант: сирні грінки «П’ятихвилинки».

Всього кілька інгредієнтів, мінімум часу і на столі з’явиться ароматна закуска. До речі, такі грінки і гостям можна запропонувати: пальчики оближуть і добавки попросять. Сирні грінки виглядають спокусливо, виходять дуже смачними і апетитними. Поєднання хрусткого батона з ніжною сирною начинкою настільки гармонійне, що ще нікого не залишить  байдужим.

Інгредієнти:

  • Батон 1 шт
  • Сир твердий 120 г
  • Сметана 2 ст.л.
  • Сіль ½ ч.л.
  • Масло 20 г
  • Чорний мелений перець  за смаком
  • Зелена цибуля 4 стручки

Приготування:

  1. Починаємо відразу з начинки. Твердий сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску.
  2. Додаємо буквально щіпку солі і сметану будь жирності: але, бажано, щоб сметана була густою.
  3. Відправляємо туди ж 20 грам м’якого вершкового масла (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перчимо за смаком.
  4. Кілька пірців зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем і теж кладемо в начинку.
  5. Все ретельно розмішуємо ложкою, щоб маса була однорідною.
  6. Батон нарізаємо на тонкі шматочки: а ще краще, купити вже нарізаний хліб.
  7. Змащуємо скибочки батона начинкою, не дуже товстим шаром.
  8. Деко застилаємо пергаментним папером або папером для випічки (змащувати не потрібно), викладаємо на нього сирні грінки «П’ятихвилинки».
  9. Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
  10. Як тільки сир покриється легким рум’янцем, грінки готові: можна подавати на стіл .

Накриваємо на стіл: подаємо сирні грінки «П’ятихвилинки» з чашкою ароматної кави, чаю або какао. Такий ніжний перекус з хрусткою скоринкою наминали за обидві щоки .

Смачного !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: