Воно просте в приготуванні, виходить його дуже багато і смак просто дивовижний. Печиво готується швидко і з доступних продуктів. Воно припаде до смаку кожному, а особливо сподобається вибагливим ласунам
Інгредієнти:
- 60 грамів вершкового масла
- 120 грамів цукру ( чи цукрової пудри)
- щіпка солі
- 3 жовтки
- 35 грамів сметани (жирність 15% або 20%)
- 210 грамів пшеничного борошна
- 35 грамів какао-порошку
- 1.5 ч л розчинної кави
- 3 грами розпушувача
Приготування:
Беремо всі продукти кімнатної температури.
- У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і перетираємо до однорідності ( я використовую блендер)
- Жовтки додаємо в масу з маслом, туди ж кладемо сметану, сіль і гарно все перемішуємо. У готову масу просіваємо какао-порошок, розпушувач і пшеничне борошно. Каву розводимо у невеликій кількості гарячої води і вже охолоджену додаємо до маси .Все перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години.
- Дістаємо тісто, відщипуємо шматочки і скачуємо в овал. Кладемо їх на деко, застелене пергаментним папером. За допомогою зубочистки робимо в середині виїмку. Таким чином печиво стане схоже на кавові зерна.
- Печиво відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо протягом 10 хвилин. А потім подаємо до столу.
Джерело:
ukr.media