Картопляні ватрушки – перекус для всієї сім’ї, покроковий рецепт

Такий швидкий і простий перекус. Точно сподобається вашій родині. А ще я роблю цю страву навіть на святковий стіл – страва красиво виглядає, дуже ароматна і апетитна. Просто спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • картопля варена, 5 шт
  • яйце, 1 шт
  • цибуля, 2 шт
  • сіль, перець, спеції, зелень
  • борошно, 2 ст.л
  • курячий фарш, 250 г
  • ошийок свинячий, 150 г
  • сир, 200 г
  • сало, 200 г
  • майонез, 1 – 2 ст.л

Приготування:

  1. Картоплю відварюємо в підсоленій воді, охолоджуємо.
  2. Перетворюємо картопля в пюре. Змішуємо з яйцем, сіллю, перцем і спеціями за смаком.
  3. Всипаємо борошно і вимішуємо ложкою тісто.
  4. Порада: з такого тіста ви можете робити не тільки ватрушки, але і зрази з різною начинкою.
  5. Цибулю дрібно ріжемо.
  6. М’ясо ріжемо шматочками. Якщо ви берете ще й сало (200 г), то і сало також дрібно ріжемо.
  7. Змішуємо фарш з цибулею, майонезом, сіллю, перцем, салом і м’ясом.
  8. Деко застеляємо пергаментом і трохи змащуємо олією.
  9. Тісто ділимо на шматочки, катаємо кульки і перетворюємо в коржі – міні піци.
  10. Викладаємо у форму. Робимо пальцями поглиблення.
  11. У поглиблення кладемо трохи м’ясної начинки, зверху змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром.
  12. Запікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
  13. Такі ватрушки подаю гарячими – на другий день вони вже не будуть такими ароматними і соковитими.
  14. Ви можете в фарш додати гриби, овочі, часник та інші продукти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: