Галушки по-флотськи: хоч на обід, хоч на вечерю подавай
від Denzhyttya
19 Лютого, 2021
Сьогодні хочу поділиться з Вами рецептом галушок з м’ясом (галушки по-флотськи). Смачна, ситна і що важливо проста в приготуванні страва. Готую замість макаронів по-флотськи.
Інгредієнти:
- кефір – 250 мл
- яйце – 1 шт
- сіль – 1/2 ч.л.
- сода – 1/2 ч.л.
- борошно – 400 г
- соняшникова олія – 1 ст.л.
- фарш – 200 г
- цибулина – 1 шт
- сіль – 1/2 ч.л.
- чорний перець – за смаком
- вода – 100-150 мл
Приготування:
- І так для початку приготуємо тісто для галушок.
- У миску наливаємо кефір 250 мл кімнатної температури, додаємо половину ч.л. солі, половину ч.л. соди.
- Перемішуємо, у мене кефір солодкуватий, щоб бути впевненою, що сода погасилася, я додаю трохи лимонного соку. Тепер розбиваємо 1 яйце, ще раз перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Мені потрібно 350-400 грам борошна. Тісто має злегка липнути до рук. В кінці замісу, я на руку наливаю 1 ст.л. соняшникової олії і вмішую в тісто. Даю тісту полежати 20 хвилин.
- За цей час поріжемо цибулю. На сковорідку наливаємо трохи олії, кладемо фарш і смажимо його до випаровування рідини, на окремій сковороді я обсмажую цибулю на невеликій кількості олії. Додаю до фаршу, вливаю води 150 мл, сіль, чорний перець, лавровий лист і готую фарш до випаровування рідини і готовності фаршу.
- Тісто ділимо на кілька частин, для зручності, беремо одну частину і катаємо джгутик, ріжемо ножем на часточки , приблизно 1 см .
- У каструлі доводимо воду до кипіння, воду підсолюємо. Кладемо галушки і варимо як спливуть хвилини 2, більше не рекомендую, тому що чим довше вони варяться тим стають грубіші.
- Відкидаємо на друшляк і додаємо до фаршу. Смажимо все разом пару хвилин і можна подавати до столу.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки