Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати

Всім привіт! Сьогодні, покажу рецепт – як приготувати халву. За смаком вона схожа на ту, яка продається в магазині, але на мій погляд набагато духмяніша і смачніша і в ній немає нічого зайвого! Халва складається всього з трьох продуктів, але можливо прийдеться ще трохи додати соняшникової олії.

Інгредієнти:

  • Насіння соняшнику – 400 г
  • Цукор – 170 г
  • Вода – 100 мл
  • Яєчний білок – 1 шт
  • Цукрова пудра для збивання – 0.5 ч.л.
  • Соняшникова олія 2-3 ч.л. – по необхідності
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Спочатку готував форму. Застилаю її папером для випічки, до якої нічого не прилипає.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  2. Очищені насіння соняшнику, висипаю на сковорідку. Вони у мене чисті, тому їх не мою, а відразу підсмажую, а ви дивіться за обставинами.
  3. Обсмажую їх кілька хвилин, приблизно три-чотири.
  4. Насіння готові. У них з’явився легкий золотистий відтінок. Даю їм охолонути і насипаю в чашу блендера.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  5. Тут починається найскладніший момент у приготуванні халви. Насіння треба добре розмолоти і отримати не просто крихту, а пасту. Якщо у Вас добрий блендер, це не складе труднощів, але будемо чесні, сильний потужний блендер є далеко не у кожного.
  6. Насіння можна розмелювати частинами, приблизно за три-чотири прийоми, стежте за тим щоб блендер не перегрівався. Якщо таке відбувається, треба просто дати йому трохи відпочити. Насправді це просто, але при слабкій техніці доведеться трохи повозитися. Перший раз з розмеленого насіння вийшла крихта.
  7. Вона трохи налипає по краях, розмішую її ложкою. З другого разу маса вже більш в’язка, прилипає до стінок сильніше.
  8. Знову розмішую її ложкою. У третій рази маса стає схожа на пасту – це якраз потрібна консистенція для приготування, але якщо у вас так не виходить, то можна додати половину або чайну ложку соняшникової олії. Почати краще з половини, швидше за все вам цього вистачить.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  9. Суміш готова. Вона вийшла пастоподібної, липкої, в’язкої консистенції. Відставляю поки її в сторону, але тримаю напоготові.
  10. У глибоку тарілку виливаю білок одного яйця і добре його збиваю. В кінці збивання, додаю трохи цукрової пудри. Суміш загусла і не виливається з тарілки.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  11. Тепер залишилося розтопити цукор. Всипаю його в каструлю і виливаю трохи води. Цукор нагрівається, треба дати йому трохи покипіти і обов’язково розмішувати ложкою, щоб він не налипав по краях.
  12. Цукор повинен трохи загуснути. Можна перевірити, капнувши крапельку розчину в холодну воду. Він не повинен змішуватися з водою, повинна утворитися крапля. Вона повинна трохи тягнутися – це значить, що цукор досить розплавився і можна приступати безпосередньо до приготування халви.
  13. Знову починаю збивати білки і тонкою цівкою вливаю в них розплавлений цукор і добре, але недовго збиваю блендером. Маса загусла і стала в’язкою.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  14. Викладаю в неї пасту з насіння. Тепер треба все добре перемішати.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  15. Треба постаратися суміш витягати трохи вгору, щоб халва стала більш волокнистою. Якщо ви не додавали олію, це буде легко зробити, а якщо додали – халва вийде більш і розсипчастою, але смачною!
  16. Довго вимішувати не варто, можна залишити трохи білих розводів. Потім залишилося викласти масу в підготовлену форму.
  17. Треба постаратися добре притиснути її до країв, тоді у халви буде красива форма.
  18. А зверху суміш треба розрівняти. Це зручно зробити спочатку ложкою, а потім кондитерською лопаткою.Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  19. Якщо відщипнути шматочок халви і з’їсти – вона вже буде дуже смачною, але краще почекати. Халву накриваю плівкою, ще раз злегка розрівнюю руками і ставлю в холодильник, щоб вона затверділа. Приблизно, на це йде три години, іноді більше – залежить від температури в холодильнику.
  20. Халва застигла. Знімаю з неї плівку і виймаю з пергаменту. Дивіться, який гарний вийшов брусочок!Соковита халва за перевіреним рецептом! Не треба випікати, не треба купувати
  21. Тепер залишилося просто його розрізати. Нарізаю халву в формі кубиків, мені так подобається більше. Можна також нарізати брусочками або просто поламати.
  22. Халва виходить дуже-дуже смачна. Злегка хрустка, розсипчаста, з дуже характерним смаком насіння соняшнику. У магазині вона все-таки інша. Якщо вам сподобався рецепт, спробуйте халву приготувати, це того варте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: