Булочки з часниковим смаком і ароматом – те, що стане в нагоді на обід або вечерю
від Denzhyttya
1 Березня, 2021
Це рецепт для тих, хто любить м’яку і пишну випічку, але не любить стояти довго на кухні. Або для тих, у кого просто немає часу на довгі «ігри» з тістом.
Інгредієнти:
- вода тепла, 400 мл;
- цукор, 2 ч.л;
- сіль 1 ч.л.;
- дріжджі свіжі, 25 г або сухі, 2 ч.л;
- олія соняшникова, 100 мл;
- борошно, близько 670 г.
Для приготування часникової олії потрібно:
- часник, 4 зубчики;
- олія соняшникова, 50 мл;
- кріп, пучок;
- сир будь-який, можна сулугуні, 150 г.
Приготування:
- У теплій воді розводимо цукор і дріжджі, залишаємо на 10 хвилин.
- Всипаємо сіль і вливаємо олію, мішаємо.
- Всипаємо більшу частину просіяного борошна і вимішуємо тісто. Якщо необхідно досипаємо ще і вимішуємо м’яке тісто.
- Накриваємо його і ставимо в тепле місце на 1 годину.
- Для соусу змішуємо соняшниковою олію з подрібненим кропом і пропущеним через прес часником, сіллю.
- Тісто ділимо на шматочки і скочуємо колобки, які злегка розгортаємо і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
- Тепер притискаємо колобки руками в коржі і змащуємо часниковою олією за допомогою силіконового пензлика. Зверху посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо близько 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Такі часникові булочки відмінно поєднуються з борщем, зеленим борщем, будь-яким супом і другими стравами.
Джерело:
mandarynka.com.ua