Знаменитий Київський торт.

Пропоную прямо сьогодні зробити цей торт з меренгових коржів з горіхами і крему Шарлотт.

Інгредієнти:

Для коржів

  • Горіхи – 150 г
  • Цукор – 150 г + 50 г
  • Яєчний білок – 200 г
  • Борошно – 50 г

Для крему Шарлотт

  • Молоко – 300 г
  • Жовток – 4 шт
  •  Згущене молоко – 100 г
  • Цукор – 150 г
  • Масло вершкове – 400 г
  • Какао – 20 г

Приготування:

  1. Насамперед приготуємо коржі з такого своєрідного безе. Саме в них половина чарівності цього торта. Насправді, в технології нічого складного немає. Все дуже просто.
  2. Перш за все ми ставимо збивати білки.
  3. Поки білок збивається, можна підготувати горіхи. Їх треба грубо порізати, додати до них борошно, 150 г цукру і все перемішати.
  4. Як тільки білок починає пінитися, додаємо в нього 25 г цукру. І продовжуємо збивати, поки білки не збільшаться в обсязі і не сформують білу блискучу піну.  Коли білки сформуються в гарну щільну масу, можемо додавати цукор, що залишився. І тепер збиваємо до отримання щільної  маси.
  5. Тут найголовніше не перебити білки! Як тільки маса готова, висипаємо в неї горіхи. І дуже акуратно, максимально зберігаючи об’єм збитого білка, змішуємо обидві ці маси.Ах, цей знаменитий Київський торт. Рецепт його не так складний, як вам здавалося
  6. Готове тісто для київського торта через кондитерський мішок викладаємо на покритий пергаментом деко у вигляді трьох круглих коржів d = 22 см. Майте на увазі, що коржі під час випікання злегка збільшаться. Так що розраховуйте, що готовий торт буде більше ваших пекарських кілець.
  7. Підготовлені коржі ставимо в нагріту до 150 ° C духовку з конвекцією. І випікаємо близько півтори години.
  8. Готові коржі для київського торта придбали гарний і рівномірний світло коричневий колір.Ах, цей знаменитий Київський торт. Рецепт його не так складний, як вам здавалося

Як зробити крем Шарлотт

  1. Крем Шарлотт ми зробимо на основі вершкового масла. Воно змішується зі спеціальним сиропом або “заваркою” для крему Шарлотт. Ось як вона готується.
  2. Молоко змішуємо з жовтками і додаємо згущене молоко.
  3. Можете додати варене згущене молоко теж буде круто. Можете взагалі обійтися без згущеного молока. Просто додайте більше цукру. За класикою в цей крем ще йде ванілін.
  4. Всі інгредієнти перемішайте і в самому кінці додайте цукор.
  5. Поставте цю суміш на вогонь і постійно помішуючи, нагрійте до температури не нижче 85, але не вище 95 ° C. У цьому діапазоні температур трохи нижче точки закипання вам потрібно утримувати суміш протягом приблизно 5 хвилин.
  6. Чому важливо не дати сиропу закипіти? Тому що, як тільки суміш жовтків з молоком закипить, вона придбає сильний запах яєчні. І це, повірте мені, не поліпшить ні смак, ні аромат крему.

    Лайфхак. Якщо ж заварка все ж закипить, чиніть як професіонали. Для заглушення смаку жовтка використовуйте к0ньяк. У цій справі коньяку також допоможуть ще й смажені горіхи в коржах, і какао в кремі.

  7. Як тільки сироп готовий, його треба пропустити через сито, якщо будуть грудочки і дати йому охолонути.
  8. Злегка розм’якшене вершкове масло треба збити в пишну масу. Масло буде повітряним, світлим, пишним. Тепер починаємо додавати в масло охолоджену жовтково-молочну суміш. Додаємо потихеньку і продовжуємо збивати.
  9. Крем Шарлот – дуже ніжний і повітряний. Якщо вам потрібен класний крем, для обробки торта або для того, щоб вирівняти торт, то крем Шарлотт – те, що вам треба.

Як зібрати торт Київський

  1. Готові коржі в духовці приспіють якраз до того моменту, коли охолоне молочна суміш, а коли буде готовий крем, коржі вже охолонуть. Прийшов час збирати торт.Ах, цей знаменитий Київський торт. Рецепт його не так складний, як вам здавалося
  2. Розділимо крем на дві частини. Трохи залишимо для прикраси, а в решту крему додамо какао і зберемо торт.
  3. Не забирайте крем в холодильник! Інакше ви не зможете з ним потім нічого зробити.
  4. Більшій частині крему додамо класичний колір, який ми звикли бачити у Київського торта. Додамо в нього какао. Не забудьте порошок попередньо просіяти, щоб в крем не потрапили тверді частинки. До речі якщо ви хочете додати в крем к0ньяк або р0м, то зараз саме час.
  5. Щоб зібрати Київський торт потрібно прошарувати коржі шоколадним кремом Шарлотт. Товщина кремових шарів – на ваш вибір.
  6. Підрівняйте коржі і обмажте кремом торт зверху і з боків.
  7. Підготовлений торт хвилин на десять приберіть в холодильник, щоб крем злегка стабілізувався. Якщо це не зробити, коржі будуть рухатися відносно один одного.

Прикрашаємо Київський торт

  1. Через 10-15 хвилин, коли торт постояв на холоді і крем трохи прихопився. Торт можна прикрашати.Ах, цей знаменитий Київський торт. Рецепт його не так складний, як вам здавалося
  2. Починаємо з боків. Обсипаємо їх покришеними волоськими горіхами.
  3. Білим кремом наповніть кондитерський мішок з фігурною насадкою і прикрашайте готовий торт, як вам подобається.
  4. Закінчивши прикрашання, поставте готовий Київський торт ще на годинку в холодильник, щоб він повністю стабілізувався.
  5. Але якщо ви дуже хочете спробувати його прямо зараз, то відрізайте шматочок і заварюйте чай! Торт готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: