Салат «Червоні маки» – дивовижно красивий і дуже смачний
від Denzhyttya
4 Березня, 2021
Дивовижно красивий салат «Червоні маки» приготований з продуктів, які ви можете придбати на будь-якому ринку і в кожному супермаркеті. Основу страви становить відварене куряче філе. З ним прекрасно поєднуються мариновані шампіньйони, які надають страві пікантні нотки. Поєднання соковитих, з щільною м’якоттю помідорів і сиру тонко відтіняють смак салату і гармонійно вписуються в загальну композицію.
Інгредієнти:
- Філе курки – 300 г.
- Шампіньйони мариновані – 300 г.
- Помідори (середнього розміру) – 3 шт.
- Сир твердий – 100 г.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Майонез – 150 г.
- Сіль за смаком.
- Перець запашний горошком – 7 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
Для прикраси салату:
- Помідори круглі маленькі – 3 шт.
- Маслини без кісточок – 3 шт.
- Зелень кропу – 3 пухнасті гілочки.
- Насіння маку – 1 ч. л.
Приготування:
- Куряче філе промийте та відваріть в підсоленій воді з додаванням запашного перцю і лаврового листа. Час варіння – близько 30-35 хвилин. Вийміть філе з бульйону і охолодіть.
- На великому плоскому тарілку встановіть сервірувальне кільце. В даному рецепті використовується сервірувальне кільце діаметром 20 см.
- Внутрішню сторону кільця змастіть тонким шаром соняшникової олії.
- Куряче філе наріжте маленькими кубиками або розберіть виделкою на волокна.
- Викладіть курку рівним шаром в кільце і добре утрамбуйте.
- Покрийте шаром майонезу.
- Гриби вийміть з банки, наріжте тонкими пластинами і викладіть в кільце наступним шаром.
- Зелену цибулю промийте і наріжте тонкими кільцями. Викладіть на гриби. Змастіть майонезом.
- Помідори вимийте, наріжте маленькими кубиками і покладіть в кільце.
- І знову покрийте шаром майонезу.
- Сир натріть на дрібній тертці і викладіть наступним шаром.
- Салат майже готовий, залишилося лише прикрасити його. Помідори вимийте і витріть насухо паперовими рушниками. Потім наріжте помідори тонкими кружечками і викладіть з них внахлест 3 квітки маку.
- Маслини розрізати навпіл і зробіть з них серцевини квіток.
- Посипте квіточки насінням маку.
- З промитих і обсушених гілочок кропу зробіть стебла маків.
- Акуратно зніміть сервірувальне кільце. Поставте салат на кілька годин в холодильник, щоб він просочився.
Подавайте салат «Червоні маки» до столу і пригощайте своїх рідних і гостей.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua