Торт, який за смаком нагадує улюблене морозиво «Пломбір»: його ще і випікати не потрібно
від Denzhyttya
8 Березня, 2021
Один з найпростіших рецептів, за допомогою якого готується дуже простий десерт з улюбленим з дитинства смаком і ароматом пломбіру. Такий десерт виходить завжди і у всіх.
Інгредієнти:
- борошно, 250 г
- масло вершкове, 130 г
- цукор, 70 г
- яйця, 2 шт
- сметана жирна, 500 г
- цукор, 150 г
- крохмаль кукурудзяний або звичайний, 2 ст.л
- ванілін за смаком
- масло вершкове, 50 г
Приготування:
- Сильно охолоджене вершкове масло натираємо на тертці в просіяне борошно, додаю цукор і перетираємо всю масу в крихту.
- Розігріваємо сковорідку, висипаємо крихту, висушуємо її, постійно перемішуючи.
- Коли ви побачите, що крихта вся стала золотистою і рум’яною, знімаємо з вогню і висипаємо на тарілку, охолоджуємо.
- Порада: щоб крихта не злиплась, періодично перемішуйте її.
- Змішуємо сметану, яйця, крохмаль, цукор, ванілін до однорідності.
- Варимо крем до густого стану на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
- Додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
- Торт формуємо в кільці, встановленому на тарілці.
- Викладаємо шар крихти, трохи ущільнюємо і змащуємо кремом.
- Таким чином збираємо весь торт, чергуючи шари крихти і крему.
- Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
- Прибираємо кільце і подаємо м’який і ніжний торт до столу. За бажанням можна ще й прикрасити.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки