Торт, який за смаком нагадує улюблене морозиво «Пломбір»: його ще і випікати не потрібно

Один з найпростіших рецептів, за допомогою якого готується дуже простий десерт з улюбленим з дитинства смаком і ароматом пломбіру. Такий десерт виходить завжди і у всіх.

Інгредієнти:

  • борошно, 250 г
  • масло вершкове, 130 г
  • цукор, 70 г
  • яйця, 2 шт
  • сметана жирна, 500 г
  • цукор, 150 г
  • крохмаль кукурудзяний або звичайний, 2 ст.л
  • ванілін за смаком
  • масло вершкове, 50 г

Приготування:

  1. Сильно охолоджене вершкове масло натираємо на тертці в просіяне борошно, додаю цукор і перетираємо всю масу в крихту.
  2. Розігріваємо сковорідку, висипаємо крихту, висушуємо її, постійно перемішуючи.
  3. Коли ви побачите, що крихта вся стала золотистою і рум’яною, знімаємо з вогню і висипаємо на тарілку, охолоджуємо.
  4. Порада: щоб крихта не злиплась, періодично перемішуйте її.
  5. Змішуємо сметану, яйця, крохмаль, цукор, ванілін до однорідності.
  6. Варимо крем до густого стану на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
  7. Додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
  8. Торт формуємо в кільці, встановленому на тарілці.
  9. Викладаємо шар крихти, трохи ущільнюємо і змащуємо кремом.
  10. Таким чином збираємо весь торт, чергуючи шари крихти і крему.
  11. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
  12. Прибираємо кільце і подаємо м’який і ніжний торт до столу. За бажанням можна ще й прикрасити.

Торт, який за смаком нагадує улюблене морозиво «Пломбір»: його ще і випікати не потрібно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: