Торт зі смаком кави! Смачний, ніжний і ароматний

Дуже смачний, ніжний і ароматний торт, який готується просто зі звичайних продуктів.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт
  • ванільний цукор – 8 г
  • цукор – 3 ст.л
  • сіль – щіпка
  • молоко – 200 мл
  • олія рослинна – 100 мл
  • борошно – 250 г
  • розпушувач – 16 г

Для кавового сиропу:

  • цукор – 75 г
  • вода – 160 мл
  • кава розчинна – 1 ст.л

Для крему:

  • вода – 100 мл
  • цукор – 300 г
  • яйця – 2 шт
  • масло вершкове – 180 г

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром, сіллю і збиваємо вінчиком.
  2. Вливаємо молоко і рослинну олію, перемішуємо.
  3. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо в рідку основу, вимішуємо.
  4. Сковороду змащуємо рослинною олією, присипаємо борошном і виливаємо 2 ополоника тіста, розподіляємо і запікаємо під кришкою 5 хвилин з одного боку і з іншого 2 хвилини. Вогонь зробіть невеликий.
  5. Охолоджуємо всі 4 коржа.
  6. Для сиропу змішуємо інгредієнти і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
  7. Для крему варимо сироп до густоти і охолоджуємо.
  8. Збиваємо яйця та частинами вливаємо сироп, збиваємо до густої і стійкою маси.
  9. Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло і порціями додаємо крем, збиваємо.
  10. Формуємо торт, просочуючи коржі сиропом, змащуємо кремом. Прикрашаємо торт зверху за допомогою кондитерського мішка, видавлюючи крем. Ставимо торт в холодильник на кілька годин.

Порада: всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: