Соковитий шоколадний тортик, який всі давно шукають.
від Denzhyttya
13 Березня, 2021
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця – 2 шт
- цукор – 160 гр
- кефір – 260 мл
- сіль – дрібку
- сода – 1 ч.л + лимонний сік 1 ст.л
- борошно – 160 гр
- какао – 60 гр
Крем:
- сметана 20-25% – 450 гр
- варене згущене молоко – 200 гр
- просочити чаєм
Глазур:
- шоколад – 50 гр
- вершки – 30 мл
Приготування:
- У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор і сіль, збити віночком до однорідної маси, вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. Всипаємо борошно, какао, перемішуємо і в кінці гасимо соду лимонним соком, виливаємо в тісто і знову перемішуємо.
- Форму діаметром 20-22 см, дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олією і виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин (за 10 хвилин до завершення накрити фольгою).
- Готовий бісквіт дістаємо з форми і даємо повністю охолонути.
- Приготуємо крем: в сметану додаємо варене згущене молоко і збити міксером протягом 2 хвилин.
- Остиглий бісквіт розділити на 3 рівні частини, першим шаром викладаємо бісквіт і просочуємо чаєм, зверху викладаємо гарним шаром крем і так проробити до самого верху. Верх і боки торта змастити кремом і відправити в холодильник на 30 хвилин, щоб зміцнів крем.
- З верхньої частини бісквіта робимо крихту і готуємо глазур, в шоколад вливаємо вершки і розтоплюємо до однорідної маси.
- Дістаємо торт з холодильника, обсипаємо боки і край торта крихтою і в центр виливаємо шоколадну глазур. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин, щоб закріпилася глазурь.
- Нарізаємо торт і подаємо до чаю.
Смачного!
Джерело:
shponder.com