Божественний шоколадно-апельсиновий чізкейк.

Шоколад і апельсин – ідеальний дует смаків. Обов’язково спробуйте! Ви будете приємно здивовані результатом.

Інгредієнти:

  • для основи
  • 320 гр печива
  • 150 гр вершкового масла

Для начинки

  • 150 гр вершкового сиру
  • 100 гр цукрової пудри
  • 300 мл вершків 33%
  • 225 гр молочного шоколаду
  • 2-3 чайні ложки апельсинового екстракту

Для апельсинового шоколаду

  • 200 гр шоколаду
  • 2 чайні ложки апельсинового екстракту

для начинки

  • розтоплений шоколад
  • апельсинова цедра

Приготування:

  1. В першу чергу беремося за приготування основи. Для цього відправляємо в чашу блендера печиво і подрібнюємо його в крихту.
  2. Після чого розтоплюємо в мікрохвильовій печі масло. Можете використовувати для цього процесу водяну баню. Переливаємо його до печива і добре перемішуємо.
  3. Беремо роз’ємну форму для випічки і на її дно викладаємо підготовлену масу. Добре утрамбовуємо. Для цього процесу зручно використовувати стакан або ложку.
  4. Відправляємо заготовку в холодильник на пів години.
  5. Тепер розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані молочний шоколад і залишаємо його остигати.
  6. Беремося за приготування начинки. Для цього в окрему ємність відправляємо вершковий сир, цукрову пудру і екстракт апельсина. Використовуючи міксер, перемішуємо все на мінімальній швидкості 20 – 30 секунд.
  7. Після чого додаємо сюди охолоджений шоколад і продовжуємо перемішувати все до гладкості маси.
  8. Тепер вливаємо вершки і збиваємо все до густоти. Часу на цей процес піде приблизно 2 хвилини. В результаті ми повинні отримати досить густу суміш. Розподіляємо підготовлену начинку поверх основи, після закінчення потрібного часу. Потім повертаємо назад в холодильник на ніч.
  9. Беремося за приготування апельсинового шоколаду. Для цього розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Після чого додаємо апельсиновий екстракт і добре перемішуємо. Даємо суміші трохи охолонути.
  10. Потім переливаємо шоколад в спеціальні формочки і ставимо в холодильник на півгодини. Після закінчення потрібного часу витягаємо шоколад з формочок і прикрашаємо ним наш тортик. За бажанням поливаємо ще розтопленим шоколадом.
  11. Присипаємо апельсиновий цедрою і подаємо до чаювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: