Холодний кавовий торт на йогурті
від Denzhyttya
20 Березня, 2021
Інгредієнти:
Основа:
- 230 г печива
- 100 г вершкового масла
- 1 столова ложка коричневого цукру
Начинка:
- 500 г жирного йогурту
- 300 мл жирних вершків
- 8 г желатину (близько 4 листків)
- 70-80 г цукрового піску (можна збільшити або зменшити дозу)
- 1 чайна ложка ванільного екстракту (або ванільний ароматизатор)
- 30-50 мл несолодкої кави, кімнатної температури
- 1-2 чайні ложки розчинної кави в порошку
- Гірке какао за смаком
Приготування:
- Подрібнити печиво в міксері.
- Розтопити вершкове масло в каструлі і додати його до подрібненого печива, додати цукор і перемішати. Застелити пергаментом форму, діаметром 22-24 см і викласти сумішшю форму, після чого помістити в холодильник на 30-40 хвилин.
- Покладіть желатин в холодну воду як мінімум на 10 хвилин.
- У мисці збийте вершки (відкладіть 2 ложки рідких вершків).
- У йогурт додайте рідку каву, ваніль і цукровий пісок і збивайте, поки суміш не об’єднається.
- У каструлі розігрійте 2 столові ложки відкладених раніше вершків разом з розчинною кавою (не кип’ятіть).
- Додати желатин і все перемішати до повного розчинення. Дайте суміші трохи охолонути і вмішайте її в йогуртову масу.
- Збийте до об’єднання. Вилийте начинку з йогурту на попередньо приготовлену основу для чізкейку і залиште в холодильнику не менше ніж на шість годин.
- Коли застигне-посипте какао і подавайте. До подачі тримати в холодильнику.
Джерело:
nyam-nyam-5.com