Настільки смачна страва з курячої грудки і картоплі, що готую кожен день

Страва з курячої грудки і картоплі виходить дуже легкою, ситною і ароматною. Я тепер завжди роблять цю страву на вечерю і навіть на святковий стіл. Готується все просто і швидко.

Інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • грудка куряча, 300 г;
  • сіль перець;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • сухарі панірувальні, 1 ст.л;
  • помідори, 3 шт;
  • сир (пармезан або за смаком), 40 г;
  • зелень.

Для соусу бешамель необхідно:

  • молоко, 500 мл;
  • масло вершкове, 50 г;
  • борошно, 50 г;
  • сіль, шафран.

Приготування:

  1. Відварюємо картопля в мундирі. М’ясо ріжемо шматочками і подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. Додаємо у фарш яйце, сіль і перець, спеції за смаком, ложку олії і ложку панірувальних сухарів, дрібно різану зелень. Вимішуємо.
  3. Масло вершкове розтоплюємо в каструлі.
  4. Всипаємо борошно і вимішуємо до однорідності.
  5. Вливаємо молоко, додаємо спеції і варимо соус до густого стану.
  6. Картоплю чистимо від шкірки і ріжемо товстими кружечками.
  7. Помідори ріжемо кружечками. З фаршу формуємо кульки.
  8. На дно форми для запікання кладемо трохи соусу і викладаємо кружечки картоплі, потім помідор і між ними кульку фаршу.Настільки смачна страва з курячої грудки і картоплі, що готую кожен день
  9. Таким чином чергуємо і кладемо всі продукти.
  10. Заливаємо соусом і запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.Настільки смачна страва з курячої грудки і картоплі, що готую кожен день
  11. Можна викласти запіканку на тарілку і посипати зверху тертим сиром.Настільки смачна страва з курячої грудки і картоплі, що готую кожен день
  12. Я ще змішую тертий сир з тертим часником і нарізаною зеленню і так посипаю страву.Настільки смачна страва з курячої грудки і картоплі, що готую кожен день

На святковий стіл така запіканка як буде доречна, дуже смачна і красива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: