Запечене в духовці м’ясо в картопляній шубці

Запечене в духовці м’ясо в картопляній шубці – це відмінний варіант для смачної вечері і для святкового столу. На додаток до основної страви я ще роблю пікантний соус, можна просто взятий гостру аджику або кетчуп.

Інгредієнти:

  • м’ясо, 700 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • сметана або вершки, близько 300 г;
  • перець, спеції.

Для приготування картопляного клярі необхідно:

  • картопля, 600 г;
  • яйця, 2 шт;
  • сметана або майонез, 2 ст.л;
  • борошно, 3 ст.л;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • сіль, 0.5 ч.л;
  • перець, спеції, кріп.

Приготування:

  1. М’ясо вибирайте м’якоть або філе.
  2. Ріжемо його порційними шматками, відбиваємо, солимо і перчимо, посипаємо спеціями.
  3. Картоплю і цибулю натираємо на грубій терці, додаємо яйце і сметану або майонез, подрібнений часник, сіль, перець і борошно.
  4. Порада: в цю масу незайвим буде додати зелень за смаком.
  5. Кожен шматочок м’яса з двох сторін «пакуємо» в шубку з картопляної маси.
  6. Розігріваємо олію в сковорідці і обсмажуємо кожну котлету по 3 хвилини з кожного боку.
  7. Складаємо в форму і заливаємо сметаною чи вершками.
  8. Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин.
  9. Для соусу змішайте сметану, вершки або майонез з часником і дрібно нарізаною зеленню.
  10. Подаю таку страву з салатами зі свіжих овочів або маринованими овочами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: