Пиріг з тертого тіста
Зараз практично в будь-якому кафе можна знайти шматочок ніжного чізкейку. Цей американський десерт чудово прижився у нас і завоював народну любов! Але що якщо ми запропонуємо приготувати щось ще смачніше? Ще ніжніше? наприклад, пиріг з тертого тіста з прошарком з найніжнішого крему.
Терті пироги багато хто пам’ятає з дитинства. Та й зараз вони досить популярні! Однак їм часто не вистачає легкості. Якщо додати цього десерту трохи м’якості і крему, ви отримаєте щось зовсім нове. Така випічка нагадує повноцінний торт. Тільки вам не доведеться довго возитися з коржами.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно 220 г
- Вершкове масло 120 г
- яйце 3 шт.
- сметана 630 г
- Цукрова пудра 50 г
- сіль за смаком
- розпушувач 5 г
- ванілін за смаком
- цукор 140 г
- крохмаль 40 г
- вишня 150 г
Приготування
- Розм’якшене вершкове масло змішайте з цукровою пудрою і сіллю. Потім відокремте білки від жовтків, додайте до масла жовтки і сметану.
- Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші. Замісити тісто виделкою або лопаткою, воно повинно вийти дуже м’яким.
- Розділіть масу на дві частини (одну більшу, іншу меншу), укутайте в плівку і залиште в морозилці на 30 хвилин. Потім натріть той шматок, який більший, в форму для запікання. Акуратно розподіліть тісто виделкою.
- Випікайте основу в духовці 15 хвилин при 200 градусах.
- Приготуйте крем: змішайте сметану з половиною цукру і крохмалем. Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків і змішайте зі сметаною. Вилийте крем на перший корж.
- Зверху викладіть ягоди і натріть тісто , яке залишилось , поверх.
- Випікайте пиріг ще 50 хвилин при 160 градусах, після чого дістаньте, накрийте і дочекайтеся поки охолоне. Готово!
Ягоди можна не шкодувати, але якщо їх зовсім немає, використовуйте варення. Полуниця, чорниця, лохина – все буде виглядати вдало. Цьому пишному десерту потрібна легка кислинка, без неї велика кількість крему буде занадто нудотний. Сподіваємося, ви збережете цей рецепт і обов’язково спробуєте. Як це смачно!