Шифоновий медовик з чорносливом та горіхами. Смак – бомба!
від Denzhyttya
31 Березня, 2021
Цей медовик виходить дуже смачний і ніжний. Його чудово доповнює смак карамелі, горіхів і чорносливу. Рецепт – бомба!
Об’єм склянки – 250 мл, форма – 26 см.
Інгредієнти:
Тісто:
- 50 мл олії,
- 3 скл. борошна,
- 2 яйця,
- 1 скл. цукру,
- 2 стл. ложки меду,
- 2 ч. ложки соди (не гасити).
Крем:
- 300-400 г масла,
- 500 г вареного згущеного молока,
- чорнослив,
- горіхи.
Приготування:
- Яйця збити з цукром, додати олію, соду, мед і поставити суміш на водяну баню, постійно помішуючи, до збільшення в об’ємі у 2 рази.
- Додати 2 скл. борошна, проварити 2-3 хв, постійно помішуючи.
- На стільницю висипати третю склянку борошна і вилити на нього заварену суміш і, спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками, замісити тісто.
- У мене борошна пішло більше, ще десь пів склянки підсипала, щоб замісилось. Все залежить від якості борошна.
- Поділити тісто на 5-6 частин. Розкочувати паляницю на посипаному борошном пергаменті, вирізати кришкою.
- Пекти разом з обрізками при 200 ОС десь 4-6 хв. Орієнтуєтесь по своїй духовці.
- Потім подрібнені обрізки використати для оздоблення торта. Так спекти всі коржі.
- Масло збити і порціями додати варене згущене молоко.
- Перемазати остиглі коржі та прикрасити, хто як любить.
- Коли перемащувала торт, на крем посипала посічені горіхи та чорнослив.
- Дати просочитися торту 3-4 год при кімнатній температурі потім в холодильник, або з’їсти.
Джерело:
simya.com.ua