Куряча печінка по-королівський – смачна закуска
від Denzhyttya
9 Квітня, 2021
З курячої печінки можна приготувати безліч різноманітних страв, одна з них – печінка по-королівський. Така закуска, трохи нагадує печінкову запіканку з цибулею і морквою, стане справжнім фаворитом святкового застілля. Ніжна і соковита печінка заполонить серце будь-якого гурмана.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 600 г.
- Манка – 0,5 ст.
- Сухарі – 1 ст. л.
- Молоко – 100 мл.
- Морква – 5 шт.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
- Цибуля – 5 шт.
- Соняшникова олія – для смаження.
Приготування:
- Курячу печінку помийте, видаліть пліву і зайвий жир (якщо такі є), складіть в блендер і перемеліть.
- До перемеленої курячої печінки додайте сухарі і манку, потім збийте ще раз в блендері.
- Отриману масу вилийте в глибоку миску, додайте молоко, ретельно розмішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, після чого ще раз перемішайте.
- Миску накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 20 хвилин. За цей час манка повинна набрякнути, а сама печінкова маса – загуснути.
- Поки набухає манка, приготуйте начинку: цибулю наріжте тонкими четвертинками, морквину – натріть на грубій терці.
- На розігріту сковороду з олією викладіть подрібнену цибулю і злегка обсмажте.
- Через кілька хвилин – натерту моркву. Тушкуйте овочі на повільному вогні до готовності.
- Готову моркву з цибулею трохи посоліть і поперчіть (на свій смак).
- Форму для випікання повністю застеліть фольгою (бажано в кілька шарів).
- Половину цибульний-морквяної начинки викладіть у форму, розподіливши її рівномірно по всій поверхні, потім щільно притисніть за допомогою ложки, формуючи невеликі бортики.
- На начинку вилийте частину печінкової маси, рівномірно розподіливши її по поверхні лопаткою.
- Потім знову викладіть шар цибульно-морквяної начинки.
- Після чого вилийте печінкову масу. Печінку по-царськи поставте запікати в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 35 – 40 хвилин (час для запікання може знадобитися більше, все залежить від вашої духовки, а також від діаметра форми).
Для того, щоб печінковий пиріг не пригорів, зверху накрийте його фольгою.
Готову печінку залиште в духовці до повного охолодження. Коли вона буде повністю холодною, тоді дістаньте її з форми і викладіть на тарілку. При бажанні по краю (у вигляді обідка) прикрасьте дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки. Подавати цю страву найкраще холодною.
Джерело:
mandarynka.com.ua