Куряча печінка по-королівський – смачна закуска

З курячої печінки можна приготувати безліч різноманітних страв, одна з них – печінка по-королівський. Така закуска, трохи нагадує печінкову запіканку з цибулею і морквою, стане справжнім фаворитом святкового застілля. Ніжна і соковита печінка заполонить серце будь-якого гурмана.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 600 г.
  • Манка – 0,5 ст.
  • Сухарі – 1 ст. л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Морква – 5 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Соняшникова олія – для смаження.

Приготування:

  1. Курячу печінку помийте, видаліть пліву і зайвий жир (якщо такі є), складіть в блендер і перемеліть.
  2. До перемеленої курячої печінки додайте сухарі і манку, потім збийте ще раз в блендері.
  3. Отриману масу вилийте в глибоку миску, додайте молоко, ретельно розмішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, після чого ще раз перемішайте.
  4. Миску накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 20 хвилин. За цей час манка повинна набрякнути, а сама печінкова маса – загуснути.Куряча печінка по-королівський - смачна закуска
  5. Поки набухає манка, приготуйте начинку: цибулю наріжте тонкими четвертинками, морквину – натріть на грубій терці.
  6. На розігріту сковороду з олією викладіть подрібнену цибулю і злегка обсмажте.
  7. Через кілька хвилин – натерту моркву. Тушкуйте овочі на повільному вогні до готовності.
  8. Готову моркву з цибулею трохи посоліть і поперчіть (на свій смак).Куряча печінка по-королівський - смачна закуска
  9. Форму для випікання повністю застеліть фольгою (бажано в кілька шарів).
  10. Половину цибульний-морквяної начинки викладіть у форму, розподіливши її рівномірно по всій поверхні, потім щільно притисніть за допомогою ложки, формуючи невеликі бортики.Куряча печінка по-королівський - смачна закуска
  11. На начинку вилийте частину печінкової маси, рівномірно розподіливши її по поверхні лопаткою.
  12. Потім знову викладіть шар цибульно-морквяної начинки.
  13. Після чого вилийте печінкову масу. Печінку по-царськи поставте запікати в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 35 – 40 хвилин (час для запікання може знадобитися більше, все залежить від вашої духовки, а також від діаметра форми).Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

Для того, щоб печінковий пиріг не пригорів, зверху накрийте його фольгою.

Готову печінку залиште в духовці до повного охолодження. Коли вона буде повністю холодною, тоді дістаньте її з форми і викладіть на тарілку. При бажанні по краю (у вигляді обідка) прикрасьте дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки. Подавати цю страву найкраще холодною.

Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: