Найкращі рецепти сирної паски

Кожен елемент великоднього свята має своє значення та особливості. Всі знають про традиційні паски та фарбовані яйця, але мало хто приділяє увагу сирним паскам.

Сирна паска користується популярністю, завдяки швидкості приготування і мінімальній кількості інгредієнтів. плюс в тому, що ви можете додати будь-які інгредієнти і повністю змінити смак страви. Відомі рецепти з цукатами, шоколадом, родзинками і горіхами.

Пасха і паска . Всі ці  слова вживаються на позначення одного й того самого – Великоднього хліба.

Однак між цими поняттями є й певна, хоча і несуттєва, різниця.

Сирна  страва  економить час, не потрібно чекати поки тісто настоїться або ходити навшпиньки по кухні, поки воно випікається. Все, що необхідно – це перетерти сир (в залежності від рецепту ще і нагріти) і поставити під гніт.

Заварна паска

Інгредієнти:

  • сир – 1 кг;
  • сметана – 300 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – ¼ ч. л.

 Приготування:

Змішайте сир, масло, сметану та яйця. Перемістіть все в каструлю і помішуйте на безперервному вогні до кипіння. Потім додайте інші компоненти, перемішайте і залиште до повного охолодження. Після цього перелийте масу в форму і поставте під гніт на добу.

Царська сирна паска

Інгредієнти:

  • сир – 500 г;
  • сметана – 200 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • родзинки – 80 г;
  • яєчні жовтки – 3-4 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • горіхи – 50 р.

Спосіб приготування:

Родзинки залийте окропом на 20 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть їх рушником. Протріть сир через сито, додайте жовтки, сметану, цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Додайте масло і збийте блендером. Перелийте в каструлю і перемішуйте до закипання. Після цього перелийте суміш в форму і поставте під гніт на 24 години.

Сирна паска з цукатами

Інгредієнти:

  • сир — 350 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • родзинки — 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор — 2 г;
  • сметана — 150 г;
  • цукати – 150 р.

Приготування:

Відокремте жовтки від білків і змішайте з маслом, цукром і сметаною. Збийте віночком і додайте ванільний цукор. Сир перетріть через сито і змішайте з яєчною сумішшю. Додайте  цукати і родзинки. Вистеліть форму марлею і додайте в сирну масу. Залиште в холодильнику на 6 годин.

Прикрасити цукатами і гілочкою м’яти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: