Ніжний торт «Петре Роман» – це горіхові коржі з молочним кремом та карамеллю

Дуже смачний і ніжний торт з молочним кремом та карамеллю , обов”язково спробуйте приготувати .

Інгредієнти:

  • яйця, 7 шт;
  • борошно, 7 ст.л;
  • цукор, 7 ст.л;
  • горіхи подрібнені, 7 ст.л;
  • розпушувач, 1 пакетик.

Для приготування крему візьміть:

  • цукор, 200 г;
  • жовтки, 3 шт;
  • молоко, 300 мл;
  • масло вершкове, 250 г;
  • борошно, 3 ст.л;
  • ванільний цукор, 1 пакетик.

Для приготування карамелі необхідно:

  • цукор, 2000 р;
  • вершкове масло, 50 г.

Для глазурі:

  • цукор, 200 г;
  • білки, 3 шт.

Приготування:

  1. Яйця з’єднуємо з цукром і дрібкою солі, збиваємо до густої і пишної маси.
  2. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Горіхи подрібнюємо.
  3. Всипаємо в яєчну масу борошно і розпушувач, горіхи, вимішуємо.
  4. Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
  5. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, але перевіряємо готовність шпажкою.
  6. Після охолодження, ріжемо бісквіт на 2 коржі.
  7. З інгредієнтів варимо заварний крем на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загустіння маси. Остуджуємо.
  8. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами додаємо в нього заварний крем, не перестаючи збивати.
  9. Розтопимо на повільному вогні цукор, доводимо до густої і однорідної консистенції і знімаємо з вогню. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Остуджуємо карамель до теплого стану і змащуємо нею обидва коржа.
  10. Формуємо торт, змащуючи коржі поверх карамелі кремом.
  11. Білки збиваємо з пудрою на водяній бані і ще теплими викладаємо поверх крему.
  12. Прикрашаємо за смаком, ставимо в холодильник на кілька годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: