Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

І хоча торт приготований з крихти, він абсолютно не розсипається і дуже стабільний. Мої рідні оцінили цей тортик і сказали, що в рейтингу, моїх домашніх тортів, він входить до трійки кращих! Готується торт просто і легко, з доступних продуктів.

Інгредієнти:

Розраховані на торт діаметром 18 см, висота 6,5 см, вага 1300 грам.

Прошарок (насипні коржі)

  • 170 грам – ванільні сухарі
  • 100 грам – грецькі горіхи
  • 50 грам – чорний шоколад з вмістом какао 50%
  • 70 грам – шоколадна паста Нутелла

Крем

  • 350 грам – вершки 30-35% жирності
  • 350 грам – вершковий сир
  • 65 грам – цукрова пудра
  • 140 грам – шоколадна паста Нутелла

Посипання

  • 10 грам – чорний шоколад. Шоколад можна брати будь-який, який Ви більше любите.

Приготування:

Сухарі треба подрібнити в крихту, швидше і зручніше, це зробити в блендері.

У подрібнені сухарі додаємо грецькі горіхи, шоколад і Нутеллу.

Добре все подрібнюємо і перемішуємо в блендері, до стану однорідної розсипчастої крихти.

Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

Приготуємо крем. В охолоджену чисту суху чашу вливаємо охолоджені вершки і починаємо збивати на не великих оборотах міксера.

Коли вершки починають пінитися, поступово додаємо цукрову пудру.

Цукрову пудру додали, поступово збільшуємо обороти міксера до максимальних.

До піків вершки збивати не треба, вони повинні стати повітряними.

Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

До вершкового сиру додаємо Нутеллу.

На малих обертах міксера перемішуємо до однорідного стану.

Далі в вершки додаємо вершковий сир з Нутеллою.

Я це роблю в три етапи. Додаємо частину вершкового сиру.

І акуратно, на невеликих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану.

Виходить дуже ніжний і повітряний крем.

Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

Встановлюємо кільце з ацетатною плівкою на тарілку і сформуємо торт.

У нас буде 4 шари з крихтою і 4 шари з кремом.

¼ частину крихти висипаємо на тарілку, розрівнюємо і утрамбуємо склянкою. Утрамбовувати ми будемо тільки нижній шар.

Зверху викладаємо ¼ частину крему.

І акуратно розрівнюємо, не перемішуючи з крихтою.

Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

Далі крем посипаємо ¼ частиною крихти.

Акуратно розрівнюємо виделочкою. Крихту не утрамбуємо, просто насипаємо і розрівнюємо.

На крихту викладаємо крем. Щоб крем зручніше було розрівнювати, викладаємо його, як би гірками.

І потім по верхівках розрівнюємо.

Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

Далі повторюємо шари. Насипаємо крихту, розрівнюємо.

Викладаємо крем, розрівнюємо. Головне не перемішувати шари.

Накриваємо торт харчовою плівкою, і прибираємо настоятися  в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.

Торт прикрашаємо подрібненим шоколадом або горіхами.

Шоколадний торт без духовки. Він настільки ніжний, що просто тане в роті

Торт готовий. Знімаємо форму. Прибираємо ацетатну плівку.

І подаємо до столу!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: