Шоколадний торт «Ескімо». Найніжніші коржі з вершковим кремом
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
Дуже смачний торт «Ескімо» з найніжнішим кремом. Спробуйте обов’язково!
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця – 5 шт
- Цукор -150 г
- Борошно – 110-120 г
- Картопляний крохмаль – 20 г
- Какао (100%) – 30 г
- Молоко – 50 мл
Крем:
- Яйце – 2 шт
- Молоко – 250 г
- Згущене молоко – 250 г
- Крохмаль – 30 г
- Вершкове масло – 250 г
Просочення:
- Тепла кип’ячена вода – 50 г
- Згущене молоко – 1 ч.л
Глазур:
- Темний шоколад 75% – 50 г
- Вершки 20% – 50
Приготування:
Для початку приготуємо заварну основу.
- Беремо сотейник бажано з товстим дном з’єднуємо яйця і крохмаль, всю масу потрібно буде перемішати віночком до однорідного стану, щоб не залишалися грудочки.
- До цієї маси додаємо молоко і згущене молоко. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Крем будемо варити на плиті.
- Ставимо на вогонь і постійно помішуємо вінчиком. Ця умова обов’язково для того щоб в заварної основи не утворювалися грудочки. Заварний крем повинен вийти в міру густим по консистенції він повинен нагадувати густу сметану. Як тільки крем загусне, відразу знімаємо його з плити. Залишаємо остигати до кімнатної температури, накривши «в контакт» харчовою плівкою.
Тепер приступимо до випікання бісквіта.
- У миску розбиваємо яйця. Вони теж повинні бути кімнатної температури і відразу всипаємо весь цукор. Починаємо збивати на малих обертах міксера і далі збиваємо вже на високих оборотах. Загальний час збивання приблизно 7-10 хвилин. Маса повинна збільшитися в об’ємі в кілька разів і в підсумку повинен залишатися стійкий слід від віночка який не пропадає протягом декількох секунд.
- Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, крохмаль і какао порошок. За допомогою сита в кілька етапів, додаємо сухі інгредієнти в тісто. Кожен раз дуже акуратними рухами від низу до верху перемішуємо тісто. Робимо це максимально акуратно щоб зберегти пишність яєць.
- Тепер в миску наливаємо молоко кімнатної температури. Додаємо кілька ложок готового тіста перемішуємо все до однорідного стану. Також додаємо сюди борошно, що залишилося з какао і крохмалем для того, щоб тісто було більш густим. Якщо ця частина буде дуже рідкою ,то тісто може осісти і в підсумку маса буде витікати з роз’ємного кільця і бісквіт не вийде. Випікаємо в роз’ємному кільці, заздалегідь дно застеляємо пергаментним папером, а боки обертаємо фольгою.
- Випікається такий бісквіт 30 хвилин при температурі 180 гр. За допомогою дерев’яної палички прибираємо зайві бульбашки повітря з тіста для того щоб в ньому не утворювалися порожнини і відправляємо випікатися. Перші 20 хвилин краще не відкривати духовку інакше бісквіт опаде. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
- Переставляємо готовий корж на решітку, перевертаємо для того щоб зберегти форму, знімаємо пергаментний папір і залишаємо остигати до кімнатної температури.
- Потім виймаємо з форми. Коли бісквіт повністю охолоне, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на 6 годин. Якщо у вас є можливість, то ви можете залишити бісквіт на всю ніч, і він буде ще більш стабільним і буде менше кришитися при розрізанні. Потім розрізаємо бісквіт на три рівні частини.
Крем
- У чашу поміщаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером на максимальній швидкості, до побіління і пишності, протягом 7-10 хвилин.
- Тепер додаємо невеликими порціями заварну основу. Кожен раз збиваємо міксером на високих оборотах приблизно 2 хвилини. Заварна основа і масло повинні бути кімнатної температури.
Просочення
- У теплу воду додаємо чайну ложку згущеного молока і розмішуємо його в воді до повного розчинення. Тепер просочуємо кожен шар.
- Розподіляємо крем на кожен просочений шар і збираємо повністю торт. Останній верхній корж зверху мажемо шоколадною глазур’ю.
Шоколадна глазур
- У миску з шматочками шоколаду вливаємо киплячі вершки, я використовую 20 процентні. Даємо розтопитися шоколаду до однорідності, весь час добре перемішуючи. Маса повинна стати блискучою і гладкою. Виливаємо отриману глазур і акуратно розподіляємо шпателем по всій поверхні торта максимально рівно.
- Звичайно ж, торт ви можете прикрашати за своїм бажанням.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua