Карколомний торт-суфле з бісквітом і вишнями
від Denzhyttya
29 Квітня, 2021
Такий простий десертик підкорить кожного ласуна. Він обов’язково стане вашим улюбленцем. Незважаючи на свою простоту, тортик виходить вишуканим. Сподобається він як дорослим, так і дітям. Приготувати його дуже просто, тому ви з легкістю зможете розбавити свої сімейні чаювання такою приголомшливою випічкою.
Інгредієнти:
- 500 гр сиру
- 100 гр цукрового піску
- 200 гр цукрової пудри
- 80 мл води
- 4 столові ложки какао
- 1 яйце
- 100 мл сметани
- 400 мл вершків
- 1 чайна ложка розпушувача
- 80 гр борошна
- 40 гр желатину
- 2 столові ложки соняшникової олії
- 250 гр консервованої вишні
- половина чайної ложки ваніліну
Приготування:
- В першу чергу беремося за приготування бісквіта. Для цього в окрему ємність відправляємо яйце і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все в пишну масу.
- Після чого вливаємо олію і сметану. Продовжуємо процес збивання до однорідності.
- В іншу ємність сипем борошно, какао і розпушувач. Добре все перемішуємо і частинами відправляємо до рідкої суміші. Потрібно постійно помішувати після кожного додавання. В результаті ми повинні отримати однорідне тісто.
- Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо підготовлене тісто. Товщина не повинна перевищувати 3 см.
- Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 15-20 хвилин.
- Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт і залишаємо його остигати.
- В окрему ємність відправляємо желатин і вливаємо воду. Перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
- Беремося за приготування крему. Для цього перетираємо через сито сир і об’єднуємо його з вершками, цукровою пудрою і ваніліном. Використовуючи міксер, збиваємо все.
- На водяну баню відправляємо розтоплювати желатин. Потім перекладаємо його в крем і добре перемішуємо.
- Остиглий бісквіт нарізаємо кубиками. Тепер зливаємо сік з консервованої вишні.
- Беремо роз’ємну форму і застеляємо її харчовою плівкою. На дно наливаємо кілька ложок підготовленого крему.
- Після чого розміщуємо 1/3 бісквіта і 1/3 вишні. Поливаємо кремом і повторюємо шари ще два рази.
- Потім розрівнюємо поверхню торта і накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на 5-6 годин.
- Після закінчення потрібного часу тортик готовий і його можна подавати до чаювання.
Джерело:
mandarynka.com.ua