Печу за цим рецептом вже більше 20 років! Паска на молоці

Цьому рецепту вже більше 20 років і я завжди його використовую. Виходить паска завжди дуже смачною, пишною, м’якою, довго залишається свіжою. Головне, щоб всі продукти були свіжими і кімнатної температури

Інгредієнти:

  • молоко, 1 л + 1 склянка;
  • дріжджі 150 г;
  • маргарин, 100 г;
  • масло вершкове, 200 г;
  • цукор, 2.5 склянки;
  • жовтки, 20 шт;
  • сіль дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • борошно, 3 кг;
  • родзинки за смаком.

Приготування:

  1. Всі продукти для приготування паски повинні бути кімнатної температури, а молоко – тепле.
  2. У молоці розчиняємо дріжджі і 2 ложки борошна. Накриваємо масу і залишаємо в теплому місці на 2 – 3 години.
  3. В опару додаємо розтоплені маргарин і вершкове масло, жовтки і перемішуємо.
  4. Додаємо цукор і сіль, ванілін за смаком, перемішуємо.
  5. Вмішуємо поступово просіяне борошно, додаємо родзинки і вимішуємо м’яке тісто.
  6. Порада: родзинки можна замінити або поєднати з іншими сухофруктами.
  7. Накриваємо його і залишаємо в теплому місці на 2 – 3 години. Поки добре не підійде.
  8. Розкладаємо тісто по формах (не більше половини).
  9. За бажанням, можна зробити квіточки з тіста, змішавши трохи борошна, води і соняшникової олії, викласти їх зверху тіста в формах.
  10. Випікаємо паски при 180 градусах близько 40 – 60 хвилин, все залежить від розміру ваших форм і кількості викладеного в них тіста.
  11. Коли паски спечуться, можна змастити верх солодким сиропом, тоді все буде апетитно блищати.Печу за цим рецептом вже більше 20 років! Паска на молоці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: