Шоколадний торт з сирним кремом
Це по-справжньому прекрасний торт – з сирним кремом, шоколадом, ніжний, вершковий, в міру солодкий!
Його можна подавати після кількох годин перебування в холодильнику, але я раджу вам приготувати цей десерт заздалегідь, за день. Пальчики оближеш!
Інгредієнти:
Шоколадний корж:
- 200 гр шоколаду (з 50% вмістом какао)
- 130 гр масла
- 180 гр цукру
- 200 мл кави або води
- 3 яйця
- 200 гр борошна
- 50 гр крохмалю (або 25 г борошна)
- 2 ч. ложки розпушувача
- 1 ч. ложка без гірки соди.
Сирний крем:
- 400 г сиру Філадельфія + 100 г сметани (кислої, ферментированої)
- 150 гр ванільного цукру
- 300 мл сметани для вершків.
Для сиропу:
- 200 мл молока
- 50 гр цукру
- 1 ч. ложка кави або кавового лікеру.
Шоколадний крем:
- 200 гр молочного шоколаду, поламаного на шматочки
- 100 мл сметани для вершків
- 35 гр вершкового масла.
Крім того:
- 2 ст. ложки какао-порошку.
Приготування:
Нагріваємо духовку до 180 градусів. Застеляємо папером для випічки форму діаметром 26 см.
Для коржа: змішуємо свіжоприготовану каву з цукром і тримаємо на вогні, поки цукор не розчиниться.
Потім додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Додаємо шоколад, поламаний на шматочки, і тримаємо ще трохи на вогні (поки шоколад не розплавиться).
Даємо охолонути. Потім додаємо яйця в охолоджену суміш і ретельно перемішуємо. Нарешті, додаємо борошно, просіяне разом з крохмалем (якщо у вас немає крохмалю, використовуйте борошно), розпушувачем і содою.
Отримане тісто виливаємо в підготовлену форму і накриваємо. Відправляємо випікатися близько 35 хвилин.
Корж залишаємо охолоджуватися в формі, а потім розрізаємо на три тонких коржа. Будьте обережні при поводженні з ними, тому що вони тендітні (тісто дуже ніжне).
Для крему: змішуємо 400 г сиру Філадельфія +100 г сметани з цукровою пудрою за допомогою міксера. Окремо збиваємо 300 г сметани для вершків.
Якщо ви не знайдете сир Філадельфія, то використовуйте маскарпоне, але розбавте його невеликою кількістю йогурту (50 г).
Викладаємо корж у форму, змащуємо підсолодженим молоком, змішаним з кавою або кавовим лікером.
Якщо хочете почастувати дітей, змастіть коржі підсолодженим молоком. Викладіть половину крему. Потім помістіть другий корж, змастіть сиропом і додайте решту крему. Накрийте останнім коржем.
Шоколадний крем – заключний крок: розтопіть шоколад разом зі сметаною і вершковим маслом в мікрохвильовій печі або в кухлику на маленькому вогні
Дайте охолонути і налийте на верхній корж. Торт поставте на холод на ніч. Перед тим, як подавати, зніміть кільце форми і помістіть торт на тарілку. Рівномірно присипте какао-порошком і подавайте.
Мені дуже подобається, як виглядає контрастний край торта, але ви, якщо хочете, можете прикрасити його подрібненим печивом.
Це неймовірно смачний і красивий тортик!
Смачного!