Смачний кіш з куркою і помідорами
Я обожнюю таку випічку, як кіш. Трохи тіста, але багато соковитої й ароматної начинки. Існує велика кількість варіантів подібних пирогів. Пропонуємо вам безпрограшну класику: курочка, помідори і сир. Робимо пісочне тісто, укладаємо начинку і заливаємо все вершково-яєчною заливкою. Потім випікаємо і насолоджуємося. Ну що може бути простіше? Для розбавлення повсякденного меню цей кіш саме те, що потрібно.
Необхідні продукти:
Для тіста
- 75 гр вершкового масла
- 2 столові ложки сметани
- 200 гр борошна
- дрібка солі
Для начинки
- 150 гр відвареного курячого філе
- 2-3 помідора
Для заливки
- 2 яйця
- 150 мл вершків 10%
- 150 гр твердого сиру
Як приготувати кіш
- В першу чергу в окрему ємність відправляємо борошно і сіль. Додаємо вершкове масло, попередньо нарізане кубиками. Перетираємо все до утворення крихти. Після чого відправляємо сюди ж сметану і замішуємо тісто.
Тепер готуємо інгредієнти для начинки. Попередньо відварене куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Вимиваємо і обсушуємо помідори. Нарізаємо тонкими кружечками.
3. Готуємо заливку. Використовуючи тертку, натираємо на дрібній фракції твердий сир. Потім в окремій ємності об’єднуємо вершки і яйця. Додаємо трохи солі і 2/3 сиру. Добре перемішуємо.
4. Беремо форму діаметром 24 см. Тісто розкатуємо в пласт і укладаємо в форму, формуючи бортики. Виделкою робимо часті проколи і укладаємо курочку.
5. Потім розміщуємо помідори і поливаємо заливанням. Присипаємо сиром, що залишився, і поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
6. Після закінчення потрібного часу кіш готовий і його можна гарячим подавати до столу.