Борошно і кип’яток: тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах

Такі коржі стануть прекрасним доповненням до шашлику на пікніку. У лаваш можна загортати свіжі овочі, шматочки м’яса з соусом, приготувати для нього будь-яку начинку.

Інгредієнти:

  • кип’яток, 200 г;
  • борошно 350 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л.

Приготування:

  1. Просіяне борошно змішуємо з сіллю і рослинним олією.
  2. Вливаємо кип’яток і перемішуємо тісто до однорідності. Спочатку перемішуємо лопаткою або човном, а коли маса стане нормальною температури, вимішуємо руками.
  3. Вкриваємо тісто плівкою або кладемо в пакет і залишаємо на 20 – 30 хвилин.
  4. Ділимо тісто на 12 шматочків.
  5. Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кожен шматочок в тонкий корж.
  6. Розігріваємо суху сковорідку і обсмажуємо коржі по 1 хвилині з кожної сторони.
  7. Перед тим, як складати коржі стопкою, скроплюємо кожну водою – це допомагає залишатися лавашу м’яким.
  8. Стопку накриваємо рушником або плівкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб коржі трохи розпарились.

Борошно і кип'яток: тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах

Такі прості коржі стануть відмінною заміною звичайному хлібу, а якщо є бажання зробити начинку, можна використовувати будь-які продукти, овочі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: