Борошно і кип’яток: тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах
від Denzhyttya
28 Травня, 2021
Такі коржі стануть прекрасним доповненням до шашлику на пікніку. У лаваш можна загортати свіжі овочі, шматочки м’яса з соусом, приготувати для нього будь-яку начинку.
Інгредієнти:
- кип’яток, 200 г;
- борошно 350 г;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- сіль, 1 ч.л.
Приготування:
- Просіяне борошно змішуємо з сіллю і рослинним олією.
- Вливаємо кип’яток і перемішуємо тісто до однорідності. Спочатку перемішуємо лопаткою або човном, а коли маса стане нормальною температури, вимішуємо руками.
- Вкриваємо тісто плівкою або кладемо в пакет і залишаємо на 20 – 30 хвилин.
- Ділимо тісто на 12 шматочків.
- Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кожен шматочок в тонкий корж.
- Розігріваємо суху сковорідку і обсмажуємо коржі по 1 хвилині з кожної сторони.
- Перед тим, як складати коржі стопкою, скроплюємо кожну водою – це допомагає залишатися лавашу м’яким.
- Стопку накриваємо рушником або плівкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб коржі трохи розпарились.
Такі прості коржі стануть відмінною заміною звичайному хлібу, а якщо є бажання зробити начинку, можна використовувати будь-які продукти, овочі.
Джерело:
mandarynka.com.ua