Замість пиріжків: вся родина любить ці коржі

Коржі виходять повітряними, пишними, м’якими, довго залишаються свіжими. Можна подавати як перекус, до вечері. Готується все швидко і просто.

Інгредієнти:

  • вода тепла, 120 мл;
  • дріжджі сухі і цукор по 1 ч.л;
  • сіль, 0.5 ч.л;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • борошно, 300 г;
  • сметана, 2 ст.л;
  • сир твердий, 200 г;
  • сир домашній, 250 г;
  • жовток і молоко для змащування.

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, дріжджі. Перемішуємо.
  2. Додаємо сметану, борошно і вимішуємо тісто.
  3. Вливаємо олію і вмішуємо її в тісто.
  4. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  5. Ділимо тісто на 6 частин, скачуємо колобки.
  6. Кожен колобок викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  7. Руками надаємо колобкам форму коржів, змащуємо збитим з молоком жовтком.
  8. Зверху викладаємо м’який сир і посипаємо тертим сиром.
  9. Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.

Замість пиріжків: вся родина любить ці коржі

Подаємо коржі гарячими, хоча і в холодному вигляді вони теж дуже смачні. Можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Для аромату тертий сир змішують з кропом і часником, іншими добавками за смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: