Розсипчастий плов в духовці. Страва виходить завжди соковитою і розсипчастою

Розсипчастий плов в духовці – дуже смачна страва для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Велика морква – 1 шт.
  • Рис – 500 г.
  • Курка – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Соняшникова олія – 100 мл.

Спеції:

  • Часник – 1 головка
  • Каррі – ½ ч. л.
  • Пластівці болгарського перцю – 1 ч. Л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Перець горошком
  • Перець
  • Зіра
  • Лавровий лист
  • Сіль

Приготування:

  1. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте на дрібні шматочки. Очищену моркву натріть на тертці.
  2. Наріжте курку порційними шматочками, перекладіть на сковорідку і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки. Після цього перекладіть її на тарілку.
  3. Моркву і цибулю покладіть в олію, що залишилося від курки, перемішайте все і тушкуйте овочі до готовності.
  4. Візьміть форму для випічки. Курку, рис, сіль, перець, спеції і підготовлену зажарку викладіть на дно. Залийте все водою, накрийте кришкою або фольгою і відправте в духовку.
  5. Випікайте при температурі 180 градусів 60-80 хвилин

Розсипчастий плов в духовці готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: