Солю смачне сало тільки за рецептом моєї свекрухи. Всі, хто пробував, без рецепта не йдуть
від Denzhyttya
31 Травня, 2021
Сало виходить м’яким і ніжним, дуже смачним. Така закуска у мене завжди на святковому столі з гострими соусами.
Інгредієнти:
- сало;
- різні спеції, сіль, лавровий лист;
- вода кип’ячена, охолоджена.
Приготування:
- Сало укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і розчиняємо сіль. Солі потрібно взяти багато, щоб шматок продукту добре просочився. Якщо покласти в такий розсіл яйце сире, воно повинне спливти.
- Додаємо лавровий лист, суміш різних перців, часник. На 1 л води потрібно брати 1 головку часнику, так що правильно розраховуйте всі пропорції. Часник не чистимо, просто ріжемо головку на частини і кладемо в каструлю.
- Накриваємо каструлю і ставимо її на 10 днів у прохолодне місце. Регулярно пробуйте на сіль, потрібно щоб сало добре просолилося.
- Виймаємо шматок, просушуємо його від вологи рушниками.
- Беремо будь-які спеції у великій кількості і обвалюємо сало. Можна порізати його на порційні шматки, щоб потім кожен обернути пергаментом разом з лавровим листом і покласти в морозильну камеру на зберігання. Діставати по шматку в міру необхідності.
- Залишаємо сало на 1 годину на столі і укладаємо в морозильну камеру.
Джерело:
mandarynka.com.ua