Смажена картопля, яку подають в кафе на гарнір
Сьогодні готую смажену картоплю на гарнір, як в кафе. Знаю, що багато хто з Вас скажуть, що така картопля дуже шкідлива, так я і сама знаю, що це шкідливо, але не можу нічого з собою вдіяти, так як це дуже і дуже смачно. Картопля за цим рецептом добре тримає форму, не злипається при смаженні, з апетитною і смачною скоринкою.
Інгредієнти:
- картопля – 3-4 шт
- сіль за смаком
- соняшникова олія – для смаження
Приготування:
Готується дуже просто. Беремо картоплю і очищаємо від шкірки, якщо картопля свіжого врожаю, потрібно тільки добре помити. Тепер наріжемо на тонкі слайси, можна нарізати ножем, скористатися спеціальною теркою, або можна скористатися звичайною теркою ось з такою стороною.
Тепер картоплю добре промиваємо, відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді і тепер зайву воду вимочуємо паперовим рушником.
Тепер беремо сотейник, наливаємо в нього олію, розігріваємо, щоб перевірити нагрівання олії, можна спочатку кинути 1 кружечок картоплі і почекати поки він приготується. У розігріту олію кидаємо невелику порцію картоплі і обсмажуємо до готовності, за часом займає 1-2 хвилини, орієнтуйтеся по готовності.
Виймаємо картоплю на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія, кладемо наступну порцію і так обсмажуємо всю картоплю.
Картоплю підсолюємо за смаком вже обсмажену. Така картопля відмінно підходить до м’яса.