Пшоняна каша без гіркоти! Як приготувати найсмачнішу і ароматну кашу

Пшоняна каша на молоці виходить дуже смачною і ароматною, абсолютно без сторонніх смаків.

Інгредієнти:

  • пшоняна крупа, 1 склянка;
  • вода, 1.5 л;
  • молоко, 3 склянки;
  • сіль, третина ч.л;
  • цукор і масло вершкове за смаком.

Приготування:

  1. Крупу промиваємо під проточною водою.
  2. Ставимо кашу на вогонь і доводимо до кипіння, варимо 4 хвилини і зливаємо воду.
  3. Гріємо молоко і додаємо пшоно, варимо 5 хвилин на невеликому вогні. Часу може знадобитися і трохи більше.
  4. Солимо кашу і додаємо до смаку цукор – він покращує смак.
  5. Варимо 1 хвилину під кришкою і залишаємо так на 15 хвилин.
  6. При подачі каші, додаємо в неї вершкове масло. Можна зробити і медовий соус: перетерти мед з подрібненими горіхами, шматочками сухофруктів. Такий соус надає каші неповторний смак і аромат. Також подають кашу і зі сметаною, збитою з цукрово пудрою. Якщо ви не любите солодкі добавки, тоді можна подавати кашу зі смаженою цибулею та морквою, курячою печінкою, грибами, шкварками і т.д.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: