Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати котлети в духовці
від Denzhyttya
8 Червня, 2021
Сьогодні представляю вашій увазі рецепт котлет в духовці, на смак як смажені. Виходять не тільки смачні, але не жирні і корисні для здоров’я, до того ж стояти годинами біля плити не потрібно, без бризок і жирних плям, приготувала тісто, сформувала котлети і на цьому все, інше зробить духовка.
Інгредієнти:
- М’ясо – 500 гр
- Картопля – 2 шт (середніх)
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт
- Хліб білий – 2-3 невеликих скибочки
- Часник – 3-4 зубчики
- Сметана – 2 ст. ложки
- Вершкове масло – 50 гр
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Чорний перець – за смаком
Приготування:
- Для котлет ніколи не купую дорогу вирізку, прекрасно підходить наприклад, спинка, шийка, лопатка, грудинка і інші частини.
- Обов’язково додаю цибулю і часник, чим дрібніше вони будуть нарізані, тим більше соку виділиться, я зазвичай подрібнюю за допомогою блендера.
- Замітка. Ніколи не додаю в котлетний фарш яйце, так як при обсмажуванні білок згортається, а фарш стискається, в результаті котлети виходять сухими.
- Дві невеликі сирі картоплини натираю на середній тертці, хліб замочую в теплій воді (хліб беру черствий, наприклад вчорашній, фарш буде більш клейким, якщо ж скоринка суха, бажано її зрізати і використовувати тільки м’якушку).
- Відправляю в миску з фаршем підготовлені інгредієнти, подрібнені цибулю і часник, натерту картоплю, віджатий від зайвої рідини розмокший хліб, додаю сіль і чорний перець за смаком.
- Все ретельно перемішую, потім в фарш додаю сметану, вона додасть соковитість і ніжність котлетам.
- Перед тим як формувати котлети фарш бажано добре відбити і прибрати в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб більше соку залишилося всередині, але якщо немає часу, тоді цей момент можна пропустити.
- Замітка. Деякі господині перед запіканням дуже швидко обсмажують котлети на сковорідці, завдяки утвореній скоринці, рідина залишається в котлетах.
- Змащую деко олією, викладаю котлети і відправляю в розігріту духовку, на 15 хвилин при t 200 градусів.
- Дістаю деко і добре змащую зверху кожну котлетку шматочком вершкового масла
- Відправляю знову в духовку ще на 15 хвилин при тій же температурі. Дістаю з духовки і змащую котлети пензликом, рідиною прямо з дека.
- Котлети виходять ароматні, ніжні і соковиті всередині з рум’яною скоринкою, подаю з будь-яким гарніром: овочі, рис, гречка, картопля, булгур і ін. Останнім часом готую тільки таким способом, дуже смачно і корисно. Раджу приготувати, ви і ваша сім’я залишитеся задоволені.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки