Цвітна капуста, смачніша за шашлик. Ділюся рецептом

Я дуже часто готую таку страву своїм рідним.

Цвітна капуста в клярі, приготована на сковорідці, дуже смачна і ароматна. А часниковий соус надає капусті особливої пікантності. Рецепт приготування такої капусти я побачила на відео в інтернеті. Тепер ця страва стала однією з найулюбленіших в моїй родині. Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування цвітної капусти.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста;
  • сіль.

Для кляра

  • пару яєць;
  • борошно;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Для соусу

  • майонез;
  • зубчики часнику.

Приготування:

  1. Цвітну капусту добре промити і розібрати на суцвіття. Бажано, щоб всі суцвіття були приблизно однаковими. Якщо великі суцвіття, то можна перерізати навпіл.
  2. Каструлю з водою ставимо на плиту, додаємо сіль за смаком, воду доводимо до кипіння.
  3. У киплячу воду кладемо капусту і відварюємо її. Перевірити готовність капусти можна виделкою: якщо суцвіття зварилися, то вони будуть м’які. Приблизно за часом варити потрібно хвилин 10.
  4. Відварену капусту дістаємо з води – і нехай трохи охолоне.
  5. Для приготування кляру потрібно збити пару яєць і дрібку солі.
  6. У збиті яйця маленькими порціями додаємо борошно і змішуємо. Кляр для капусти не повинен бути рідким.
  7. В готовий кляр додати чорний мелений перець за смаком. Мені дуже подобається, в такий кляр додати ще дрібно нарізаний свіжий кріп.
  8. Смажити таку капусту на добре розігрітій сковорідці на олії.
  9. Кожне суцвіття умочуємо в кляр і смажимо на маленькому вогні до повної готовності з усіх боків.
  10. Для соусу: в майонез видавити кілька часточок часнику і змішати. Найкраще брати домашній майонез. Кількість соусу залежить від кількості капусти в клярі. Соус перед вживанням повинен трохи постояти, щоб добре відчувався часниковий смак і аромат. Подавати капусту в клярі до столу окремо від соусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: