Баклажани з болгарським перцем в маринаді. Делікатес з баночки

Баклажани з болгарським перцем в маринаді – дуже смачна страва, яку можна їсти кожний день.

Інгредієнти:

  • Солодкий болгарський перець – півтора кілограма
  • Баклажани – півтора кілограма
  • Гострий перець – 2-4 стручки
  • Цукор – триста – чотириста грамів
  • Оцет 9% – двісті мілілітрів
  • Сіль – дві столові ложки
  • Часник – дві головки
  • Соняшникова олія – один стакан

Приготування:

  1. Наріжте баклажани кружечками завтовшки 1 сантиметр, посоліть, перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб вони пустили сік.
  2. Викладіть болгарський перець на деко для випікання і поставте випікатися в розігріту до 220-230 градусів духовку. Запікайте до готовності.
  3. Щоб перець запікається швидше, можете його загорнути в кілька шарів фольги.
  4. Промийте баклажани і гарненько відіжміть. У підготовлену ємність перекладіть готові перці, накрийте фольгою і залиште трохи постояти. Шкірочка після цього буде легко відходити.
  5. Обсмажте баклажани на розігрітій сковорідці в олії.
  6. Солодкий перець очистіть від шкірки і насіння і порвіть на невеликі смужки.
  7. Тепер приготуйте маринад: налийте в сотейник оцет, цукор, сіль і добре розмішайте, дайте закипіти.
  8. Перець разом з соком відправте в миску з баклажанами, додайте розрізані часточки часнику, дрібно нарізаний гіркий перець і залийте маринадом. Акуратно перемішайте.
  9. Салат перекладіть в стерилізовані банки.
  10. Банки поставте в каструлю, залийте водою до плічок, накрийте кришкою і поставте на вогонь.
  11. Після закипання вогонь збавте і стерилізують 40 хвилин.
  12. Потім щільно закрийте банки кришками і накрийте до повного охолодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: