Той самий рецепт маринованих огірочків з бабусиного зошита

Один з найулюбленіших рецептів. Завдяки простоті виконання і невеликого набору додаткових продуктів, огірки не втрачають свого свіжого смаку та аромату, вони залишаються   хрусткими.

Інгредієнти:

  • огірки
  • зелень і листя, парасольки кропу
  • часник по 3 зубчики в банку

Для розсолу на 1 л води

  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 1 ст.л;

Приготування:

  1. Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на кілька годин.
  2. Порада: я завжди беру невеликі, щільні огірочки, такий «закусочний» варіант.
  3. Укладаємо в банки огірки, заливаємо кип’ятком і накриваємо кришками. Залишаємо на 10 хвилин, зливаємо воду.Той самий рецепт маринованих огірочків з бабусиного зошита
  4. Для розсолу вимірюємо на 1 літр води сіль і цукор – виходьте з кількості банок з огірками.
  5. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння.
  6. Заливаємо маринад в банки, в кожну додаємо оцет 70%, 1 ч.л. ( або 7-8 чайних ложок 9% оцту)
  7. Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.Той самий рецепт маринованих огірочків з бабусиного зошита
  8. Консервацію зберігаємо в підвалі або в коморі.

Коли відкриваєш таку баночку огірочків, відразу з’являється приємний, пряний аромат, закуска просто ідеальна, овочі хрусткі і щільні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: