Смачні курячі котлети: рецепт приготування соковитої і ніжної страви

Куряче м’ясо необхідно правильно готувати, щоб воно не виходило сухим і позбавленим смаку. Пропоную простий рецепт смачний і соковитих котлет, які чудово підходять до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • філе куряче, 800 г;
  • крохмаль, 4 ст.л;
  • сметана, 4 ст.л;
  • яйця, 2 – 3 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • цибуля, 1 шт;
  • кріп, спеції, сіль і перець.

Приготування:

  1. М’ясо дрібно ріжемо. Цибулю і зелень, часник дрібно січемо.
  2. Змішуємо всі продукти з яйцями, крохмалем, сіллю, перцем і спеціями.
  3. Накриваємо ємність з фаршем і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Поради:

  • краще залишити фарш більш, ніж на 30 хвилин хоча б на 2 години і за цей час, кілька разів перемішуємо;
  • цибулі та зелені кладемо багато, так вийде соковитіше і смачніше;
  • яєць також можна додати більше, котлети будуть зовсім не жирними, яйця не дадуть м’ясу вбирати олію;
  • для соковитості можна додати терті овочі (кабачок, морква і т.д) або розмочений у воді батон (на 1 кг фаршу 250 г м’якушки);
  • на 1 кг фаршу можна вбити 3 яйця, щоб котлети при смаженні не стали жорсткими.

Обсмажуємо рубані котлетки, подаємо з гострими, домашніми соусами. Смачно виходить на сметані з молодими або маринованими огірочками, кропом і часником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: