Смачні курячі котлети: рецепт приготування соковитої і ніжної страви
від Denzhyttya
1 Липня, 2021
Куряче м’ясо необхідно правильно готувати, щоб воно не виходило сухим і позбавленим смаку. Пропоную простий рецепт смачний і соковитих котлет, які чудово підходять до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
- філе куряче, 800 г;
- крохмаль, 4 ст.л;
- сметана, 4 ст.л;
- яйця, 2 – 3 шт;
- часник, 2 зубчики;
- цибуля, 1 шт;
- кріп, спеції, сіль і перець.
Приготування:
- М’ясо дрібно ріжемо. Цибулю і зелень, часник дрібно січемо.
- Змішуємо всі продукти з яйцями, крохмалем, сіллю, перцем і спеціями.
- Накриваємо ємність з фаршем і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Поради:
- краще залишити фарш більш, ніж на 30 хвилин хоча б на 2 години і за цей час, кілька разів перемішуємо;
- цибулі та зелені кладемо багато, так вийде соковитіше і смачніше;
- яєць також можна додати більше, котлети будуть зовсім не жирними, яйця не дадуть м’ясу вбирати олію;
- для соковитості можна додати терті овочі (кабачок, морква і т.д) або розмочений у воді батон (на 1 кг фаршу 250 г м’якушки);
- на 1 кг фаршу можна вбити 3 яйця, щоб котлети при смаженні не стали жорсткими.
Обсмажуємо рубані котлетки, подаємо з гострими, домашніми соусами. Смачно виходить на сметані з молодими або маринованими огірочками, кропом і часником.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки