М’ятний сироп: прозорий сироп з надзвичайним ароматом свіжої м’яти
від Denzhyttya
8 Серпня, 2021
М’ятний сироп – шалено смачна добавка до чаю. Можна використовувати в цікаві десерти, випічку. Робити дуже легко і просто з цілком доступних продуктів.
Інгредієнти:
- 300 гр – цукру
- 200 гр – м’яти
- 200 мл – води
- 2,5 ч. ложки – лимонної кислоти
Приготування:
- М’ята ідеально підійде, якщо вона буде свіжозібраною. І краще брати ментолові сорти.
- Стебла нам не потрібні. Тільки листя. Їх потрібно ретельно промити. Висушіть обов’язково. Складіть листя в каструлю.
- Засипте в неї цукор. Можна брати очеретяний цукор або коричневий. Останні два дадуть карамельний смак нашому сиропу. Вибирайте самі за своїми уподобаннями.
- Потім влийте воду. НЕ з крана, а бутильовану. Додайте лимонну кислоту.
- Потім вогонь зробіть маленьким, і варіть три хвилини.
- Потім сироп процідіть. Налийте у баночку і закрийте кришкою. Дайте охолонути при кімнатній температурі і приберіть в прохолодне темне місце. Якщо вам важливий колір – додайте барвник зелений. М’ятний сироп готовий.
- Можете робити собі прохолодний напій долаючи цей сироп у тій кількості ,у якій вам буде потрібно.
Джерело:
mandarynka.com.ua