М’ятний сироп: прозорий сироп з надзвичайним ароматом свіжої м’яти

М’ятний сироп – шалено смачна добавка до чаю. Можна використовувати в цікаві десерти, випічку. Робити дуже легко і просто з цілком доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • 300 гр – цукру
  • 200  гр – м’яти
  • 200 мл – води
  • 2,5 ч. ложки – лимонної кислоти

Приготування:

  1. М’ята ідеально підійде, якщо вона буде свіжозібраною. І краще брати ментолові сорти.
  2. Стебла нам не потрібні. Тільки листя. Їх потрібно ретельно промити. Висушіть обов’язково. Складіть листя в каструлю.
  3. Засипте в неї цукор. Можна брати очеретяний цукор або коричневий. Останні два дадуть карамельний смак нашому сиропу. Вибирайте самі за своїми уподобаннями.
  4. Потім влийте воду. НЕ з крана, а бутильовану. Додайте лимонну кислоту.
  5. Потім вогонь зробіть маленьким, і варіть три хвилини.
  6. Потім сироп процідіть. Налийте  у баночку і закрийте кришкою. Дайте охолонути при кімнатній температурі і приберіть в прохолодне темне місце. Якщо вам важливий колір – додайте барвник зелений. М’ятний сироп готовий.
  7. Можете робити собі прохолодний напій долаючи цей сироп у тій кількості ,у якій вам буде потрібно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: