Кабачки по-селянськи: смачний салат, який виручить в зимову пору року
від Denzhyttya
15 Липня, 2021
Домашні заготовки з кабачків – відмінна підмога в зимові холоди, коли хочеться чогось смачного з літа. Кабачки, морква і цибуля – класичне тріо, з якого зазвичай виходять найсмачніші зимові салати. Процес консервації нескладний, зберігаються такі банки відмінно всю зиму.
Інгредієнти:
- кабачки – 1 кг або трохи більше;
- цибуля – 650 гр;
- морква – 750 гр;
- зелень і томатна паста – за смаком;
- соняшникова олія – 90 мл;
- оцет – 3 ст л;
- сіль – 25 гр;
- цукор – 45 гр.
Приготування:
- Кабачки ріжуться великими шматками, моркву натирається грубо. Цибулю нарізаємо півкільцями побільше. Подрібнюємо зелень.
- На сковорідці розігріваємо олію, смажимо цибулю до напівпрозорого стану. Додаємо моркву, вимішуємо, смажимо 5 хвилин.
- Додаємо томатну пасту, вимішуємо, тушкуємо 10-15 хвилин.
- Кладемо кабачки, вимішуємо, присолюємо, додаємо цукор. Під закритою кришкою тушкуємо 10 хвилин.
- Додаємо зелень і тушкуємо ще 3 хвилини, вливаємо оцет.
- Тушкуємо ще 2-3 хвилини, розкладаємо по простерилізованим банкам максимально щільно.
- Закручуємо, ставимо догори ногами, закриваємо, поки не охолонуть.
- Зберігається салат в підвальному приміщенні або при кімнатній температурі.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки