Компот Мохіто: полуничний і малиновий на зиму! Абрикосова фанта: смачно і просто

Традиційні фруктові і ягідні компоти можна зробити ще більш оригінальними і смачними. Наприклад, зробити напої за смаком всім відомого Мохіто.

Інгредієнти:

  • малина (або полуниця, абрикос), 300 г;
  • лимон- 2 слайзи;
  • м’ята, 5 г;
  • цукор, 120 г;
  • кип’яток.

Приготування:

  1. Рецепт даю на 1.5 л банку. З полуницею пропорції такі ж, а ось для абрикосового напою, лимон замінюємо апельсином, таке поєднання більш підходить до абрикосів.
  2. Ягоди промиваємо.
  3. Розкладаємо по стерилізованим банкам ягоди і гілочки м’яти, часточки лимона або апельсина і заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками.
  4. Залишаємо на 20 хвилин остигати.
  5. Зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння, перемішуємо, поки весь цукор не розчиниться.
  6. Заливаємо сироп назад в банки, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо рушниками.
  7. Залишаємо остигати і переставляємо на зберігання в підвал або в комору.Компот Мохіто: полуничний і малиновий на зиму! Абрикосова фанта: смачно і просто

Напій виходить дивовижним, якщо в склянку покласти лід, налити компот і додати свіжу або морожену зелень м’яти, вийде основа для будь-якого коктейлю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: