“Сваха” – мій фірмовий торт, який печу на всі свята
від Denzhyttya
17 Липня, 2021
Ми печемо такий торт на всі свята, він смачний і всім подобається! У ньому пісочні коржі з горіховим безе і шоколадом та чудовий крем!
Коржі :
- Форма 25 27 см.
- Склянка 250 мл.
Тісто:
- 300 г борошна,
- 6 жовтків,
- 1 скл. цукру,
- 3 ст. ложки масла або маргарини (розтопленого),
- 3 ст. ложки сметани,
- 1 ст. ложка розпушувача.
Білкова маса:
- 6 білків,
- 1 скл. цукру,
- 2 ст. ложки какао.
Додатково:
- 100 г шоколаду потертого (можна і більше),
- 1 скл. горіхів подрібнених (можна замінити або на родзинки або арахіс).
Приготування:
- Жовтки розтерти з цукром, додати решту компонентів і замісити тісто (виходить як густа сметана). Поділити на 3 частини.
- Для білкової маси збити білки, поступово додати цукор і в кінці какао. Має вийти стійка густа піна. До неї додати подрібнені горіхи і акуратно вимішати. Поділити на 3 частини.
- Кожен корж розрівняти ложкою по деко (застеленому пергаментом), викласти на нього 1/3 білкової маси з горіхами і зверху посипати потертим шоколадом. Випікати при температурі 170 °С до легкої рум’яності (20-30 хв). Випекти так 3 коржі.
- Перемазати кремом з масла і вареного згущеного молока.
Крем
Збити добіла 300-400 г масла, по ложці ввести 300-400 г вареного згущеного молока.
Можна робити із кавовим кремом:
- 100 мл води,
- 2 ст. ложки розчинної кави (або 100 мл міцної завареної кави),
- 1 скл. цукру,
- 4 жовтки – заварити на водяній бані, остудити і збити з 0,5 кг масла.
Гарненько притиснути коржі, щоб при нарізанні не розшаровувався. Поставити на кілька годин у холодильник.
Смачного!
Джерело:
simya.com.ua