Смачна, ароматна закуска з баклажанів на кожний день
від Denzhyttya
25 Липня, 2021
Баклажани, як і кабачки, прекрасно підходять для готування маси смачних і корисних страв. З них також виходять гарні, святкові страви, особливо, якщо подавати їх з помідорами і оригінальними соусами.
Інгредієнти:
- баклажани, 2 шт;
- сіль, перець, паприка, італійські трави;
- помідори, 2 шт;
- моцарелла, 100 г;
- часник і майонез, базилік.
Приготування:
- Баклажани ріжемо кружечками з товщиною 1 см.
- Порада: якщо сорт баклажанів гіркий, тоді спочатку посоліть і промийте, щоб прибрати гіркоту.
- Деко застеляємо пергаментом і змащуємо його соняшниковою олією, підсолюємо і викладаємо баклажани.
- Перець і паприку, італійські трави змішуємо, наливаємо трохи олії і змішуємо соус. Маса повинна бути густою.
- Зверху ще скроплюємо олією, але якщо не любите багато олії не змащуйте.
- Змащуємо баклажани соусом і викладаємо зверху скибочку помідору. Зверху кладемо по скибочці сиру.
- Запікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
- Для соусу дрібно ріжемо свіжий баклажан і натираємо часник, додаємо майонез, змішуємо до однорідності.
- Викладаємо баклажани на тарілку, зверху кладемо досить соусу і подаємо в теплому вигляді.
Страву можна остудити в холодильнику і подавати як холодну закуску.
Для довгого зберігання страви, укладаємо всі баклажани шарами, накриваємо кришкою.
Джерело:
mandarynka.com.ua