Смачна, ароматна закуска з баклажанів на кожний день

Баклажани, як і кабачки, прекрасно підходять для готування маси смачних і корисних страв. З них також виходять гарні, святкові страви, особливо, якщо подавати їх з помідорами і оригінальними соусами.

Інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт;
  • сіль, перець, паприка, італійські трави;
  • помідори, 2 шт;
  • моцарелла, 100 г;
  • часник і майонез, базилік.

Приготування:

  1. Баклажани ріжемо кружечками з товщиною 1 см.
  2. Порада: якщо сорт баклажанів гіркий, тоді спочатку посоліть і промийте, щоб прибрати гіркоту.
  3. Деко застеляємо пергаментом і змащуємо його соняшниковою олією, підсолюємо і викладаємо баклажани.
  4. Перець і паприку, італійські трави змішуємо, наливаємо трохи олії і змішуємо соус. Маса повинна бути густою.
  5. Зверху ще скроплюємо олією, але якщо не любите багато олії не змащуйте.
  6. Змащуємо баклажани соусом і викладаємо зверху скибочку помідору. Зверху кладемо по скибочці сиру.Смачна, ароматна закуска з баклажанів на кожний день
  7. Запікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
  8. Для соусу дрібно ріжемо свіжий баклажан і натираємо часник, додаємо майонез, змішуємо до однорідності.
  9. Викладаємо баклажани на тарілку, зверху кладемо досить соусу і подаємо в теплому вигляді.Смачна, ароматна закуска з баклажанів на кожний день

Страву можна остудити в холодильнику і подавати як холодну закуску.

Для довгого зберігання страви, укладаємо всі баклажани шарами, накриваємо кришкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: