Торт Подарунковий. Смак дитинства на вашому столі
від Denzhyttya
26 Липня, 2021
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Борошно – 120 грам
- Ванілін – дрібка
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 120 грам
Крем Шарлотт:
- Молоко – 80 мілілітрів
- Яйця – 1 штука
- Вершкове масло – 150 грам
- Цукор – 125 грам
Для просочення:
- Гаряча вода – 110 мілілітрів
- Цукор – 100 грам
Для обсипання:
- Арахіс – 120 грам
Приготування:
- Приготуйте бісквіт. Збийте білки з половиною цукру до м’яких піків.
- Збийте з ванільною есенцією і цукром, жовтки що залишився до білого.
- Білки з’єднайте з жовтками. Поступово просіваючи борошно і замішайте легке тісто.
- Мішайте максимально акуратно, щоб з тіста якомога менше повітря видавити.
- Тісто покладіть в застелену пергаментом форму.
- Випікайте близько 35 хвилин в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
- Вийміть готовий корж з духовки і 15 хвилин дайте постояти в формі.
- Після вийміть з форми і охолодіть повністю.
- Розріжте на 2 коржі. Дайте вистоятися добу за бажанням.
- Для просочення з гарячою водою з’єднайте цукор і розмішайте до розчинення.
- Для крему з цукром з’єднайте яйце і розмішайте, додайте молоко.
- Перемішайте віночком і поставте на невеликий вогонь. Постійно помішуючи варіть до загустіння.
- Слідкуйте, щоб не перегрівся крем, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.
- Остудіть повністю, накривши поверхню сиропу плівкою, щоб на ньому не утворилася скоринка.
- Міксером збийте вершкове масло до кремоподібного стану.
- Не припиняючи збивати, поступово, по одній ложці додайте сироп, добре збиваючи після кожного додавання.
- На сковорідці або в духовці підсмажте арахіс. Не дуже дрібно наріжте ножем.
- Зберіть торт. Просочіть коржі цукровим сиропом. ¾ крему викладіть на нижній корж і разравняйте.
- Накрийте другим коржем. Верх і боки обмажте кремом. З усіх боків обсипте нарізаним арахісом.
- На 4-5 годин поставте в холодильник і подайте.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua